3. týden nízkosacharidového stravování
Článek je pouze pro VIP uživatele.
Chcete-li článek zobrazit, aktivujte si v eshopu VIP členství. Níže je krátká ukázka textu.
Koupit VIP členstvíMilé Rutinačky a Rutináci, třetí týden nízkosacharidového typu stravování je před námi. Po 14 dnech, kdy jsem sacharidy po ketóze mírně navýšili, tak přecházíme do nízkosacharidovky, která podléhá „Rutina výživovému plánu“. Nyní se navíc zaměřím na jídla vhodná před i po tréninku a celkovou skladbu jídelníčku, abychom sacharidy stále drželi na uzdě a mohli si […]
Diskuze
Ahoj Maruško, na prvních 14 dní přechodného nízkosacharidového stravování po ketóze jsi uvedla poměr makrosložek. Jak je to potom?? Já vím, že se úplně podle tabulek jet nedá, ale ráda bych věděla zhruba, jaký je poměr sacharidů, bílkovina a tuků, aby se to dalo ještě považovat za nízkosacharidové stravování. děkuji
Ahoj, ten poměr je pořád stejný 30/30/30. Jen se cvičením se ten poměr může mírně změnit ve prospěch sacharidů a v neprospěch tuků :-) Standardní vysokosachridová strava počítá s více jak 70% sacharidů, a tam se určitě nedostaneme :-)
Maruško, měla bych dotaz ohledně té quinoy - jak píšeš naklíčené, tak ji napřed namočím do vody a druhý den pak rozmixuji? Děkuji.
Ahoj Lucko, já ji kupuji. Ta naklíčená quinoa je totiž usušená a po rozmixování z ní vznikne jemnější prášek. Nicméně si myslím, že lze použít doma namočenou, naklíčenou quinou...zatím jsem nezkoušela.
Maruško, děkuji za Tvé inspirace k vaření za a) velice pomáhají, za b) inspirují mě k vymýšlení si vlastních .-) Tato kuchyně mi vyhovuje, pokud se to mým chlapům nezdá, stačí přidat pro mě nepřijatelné potraviny a mlaskají si. Ale také ochutnají i snědí talíř :-) Dospěla jsem už tak daleko, že si dělám i sezamové tyčinky ve smyslu "müsly tyčinek"¨ Moc děkuji, že nás inspiruješ.
Ahoj Karolíno, to mne moc těší. Děkuji. S těmi recepty, to je never ending story, co? Pořád je, co vařit a vymýšlet :-)