Přílohy
Článek je pouze pro VIP uživatele.
Chcete-li článek zobrazit, aktivujte si v eshopu VIP členství. Níže je krátká ukázka textu.
Koupit VIP členstvíPřílohy jako různé obiloviny, těstoviny, pečivo i brambory jsou v dnešní době velmi diskutovanou skupinou potravin, která se dříve považovala za základní stavební kámen výživové pyramidy. Dnes se díky oblibě paleo, nízkosacharidového či vysokotučného typu stravování od této úvahy opouští a přílohy se stavějí do pozadí. Z těchto důvodů je řadím až jako 3. krok v našem výživovém programu, […]
Diskuze
Marusko a jak se stavis k pecivu z bezlepkove mouky? Snad sem cetla pozorne😊 Diky Petra
Jasný :) Moc díky.
Tam je právě vyhýbejte se mikrovlnce jak čert kříži :D OK ale nebudu to tak hrotit :) Moc díky.
To jo, ale ne vždy berte vše doslovně, pokud se tomu nedokáže podřídit Váš způsob života. To by bylo daleko horší. Někdy nemáme zbytí a nemůžeme vše dodržovat na 100%. Chci jen poukázat na fakt, že psychika a abychom se cítili v pohodě, je větší priorita než ortodoxní dodržování všech pravidel :-)
Maruško, ještě se chci zeptat - jak nahlížíš na ohřívání potravin? Na netu se vyskytuje spousta informací, jak je to neskutečně špatné...nevím no..pokud si dělám obědy studené vařené brambory, pečená zelenina, cokoliv..vytažené z lednice mi nechutná a čerstvé - no to se nedá, když chodím do práce. Jasně, že se ztratí živiny, asi..nějaké, ale že by to bylo zdravví škodlivé, ohřívat si jídlo? Nevím..co na to říkáš? Moc díky.
Ahoj, tuším, že zrovna u článku "Zelenina" jsem psala o ohřívání v mikrovlnné troubě, jak ničí živiny. Byla na to dělaná studie. Mirkovlnku tedy nepoužívám. Ale dělám z domova a mám po ruce sporák, takže jsem v úplně jiné situaci. Kdybych chodila do práce, nosila si obědy a jako Ty bych studené jídlo nepozřela (pozitivní vjem u jídla je neméně důležitý), toto jídlo bych si v klidu, beze strachu a výčitek ohřála. Jsou situace, kdy je lepší hodit pravidla, články a poučky za hlavu a ponechat si zdravý rozum - jinak bychom byli až příliš svázaní. Není třeba mít vše vychytané do puntíku, když to nejde jinak - jedno domácí jídlo ohřáté v mikrovlnné troubě, které je pořád lepší než z kantýny, je menší zlo a větší výhra - ber to tak :-) Navíc, zdraví škodlivé je to, čeho se bojíme a čemu věříme, že nám bude škodit. Udělej z toho přednost - buď na sebe pyšná, že si jídlo připravuješ a záleží Ti na tom, co jíš. Teplé jídlo si užívej a myšlenky na mirkovlku hoď za hlavu :-)
Maruško, já si už od letní výzvy W30 úplně odvykla dávat jiné přílohy než zeleninu a musím říct, že mi to maximálně vyhovuje. Žádné potíže s trávením, nadýmání nebo tak, to téměř neznám. A už by mi i přišlo divné, dát si k obědu kolínka nebo knedlíky - i když na návštěvě samozřejmě sním, co mi dají :-) Jenom teda čas od času mě honí mlsná, hlavně když nevím, do čeho píchnout a jen tak bloumám po domě :-) Jinak díky Tvým týdenním článkům (jsou fakt podrobné a skvěle zpracované, klobouk dolů) jsem si zase sem tam něco osvojila, hlavně s pitím - a už se do něj ani nemusím tolik nutit. Takže zase máš pro mne samé přínosy, věřím, že i pro ostatní! Díky :-)
Jitko, jsem moc ráda, že články pomáhají. Někdy stačí třeba jen jedna malá věta ve článku a člověku to pomůže velmi. Já to tak mám s knihami a kurzy - někdy si odnesu jen "pár" vět (člověk si stejně nemůže pamatovat vše), ale využití onoho doporučení nebo myšlenky v životě udělá pak veliké změny. Postupně tak vše zapadá do sebe a člověk se vyvíjí bez přehnaného úsilí. Jsem moc ráda, že články pomáhají. Budou další a kdo ví, když se osvědčí ostatním, třeba je časem rozšířím ;)
Článek je senzační, moc díky! Lepku se vyhýbám tak nějak intuitivně a tys mi potvrdila, že je to fakt dobře.
Ahoj, jsem ráda, že se článek líbí. Není zač :-) Intuitivně pracovat se svým tělem je to nejlepší, co můžeš pro sebe dělat. Každý to máme jinak a naše těla nám vždy napoví, pokud se jim naučíme dobře naslouchat :-) Měj se pěkně.