Bezlepková buchta s malinami
Žádný brumík ale buchta z čirokové mouky, to je to, co jsem dnes dětem připravila na náš víkendový výlet a pobyt na Moravě. Bezlepková buchta mi totiž přijde jako super způsob, jak vybruslit z kolotoče lepkových potravin a dětem dopřát „zdravější“ mlsání. Čirok je přirozeně bezlepková obilovina bez příchutě (bohatá na vlákninu, rostlinné bílkoviny a jsou mu dokonce připisovány protizánětlivé účinky). Jednoduše lze použít na pečení buchty „jako od maminky“ 🙂
Ingredience
- 6 vajec
- 200g čirokové mouky
- 200g kokosového cukru
- 3 lžičky mleté vanilky bourbon (k dostání v drogerii DM)
- 1 lžička mandlového aroma
- 1 lžička jedlé sody
- špetka růžové himalájské soli
- 300g čerstvých malin
Příprava
Oddělila jsem bílky od žloutků a z bílků jsem ušlehala tuhý sníh. Do sněhu jsem postupně přimíchávala mouku, cukr, žloutky až bylo vše promixované. Následně jsem přidala ostatní ingredience kromě malin. Těsto nalila na menší plech (34cm x 25cm) s pečícím papírem a navrch dala maliny.
Pekla jsem v předem vyhřáté troubě na 180°C 45 minut.
Diskuze
Vypadá trochu jako třešňová bublanina, ráda vyzkouším, až seženu čirokovou mouku :-)