Kávovo-čokoládový krém (keto, paleo)

I mlsat se dá zdravě 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 1 lžička kávových zrn (volitelné, pokud po nich usnete a chutná vám káva 😉 )
  • 50g hořké 85% čokolády
  • 100ml BIO kokosového mléka nebo tučné smetany na šlehání
  • 1 vaječný žloutek (ideálně v BIO kvalitě)
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 2 špetky růžové himalájské soli
  • 2 lžičky xylitolu (NEPOUŽÍVÁM; volitelné pro jedince, kteří potřebují dosladit)

Příprava

Kávová zrna namelu co nejvíce na jemno v elektrickém mlýnku na kávu. Čokoládu namelu na jemno také (lze nastrouhat) a přidám ji do kokosového mléka. Pozvolna ohřívám na nízké teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Mezi tím vidličkou rozkvedlám žloutek s ostatním kořením. Rozpuštěnou čokoládu postupně míchám po lžících (vždy naberu jednu lžíci a zamíchám, pak přidám další lžíci) do žloutku. Následně celou směs přendám zpátky do kastrůlku a ještě 1 minutu zahřívám za stálého míchání. Přeliji do skleniček a nechám 3 hodiny tuhnout v lednici.

Vaše Maruška