Lowcarb cheesecake

Cheesecake je jeden z mých nejoblíbenějších dezertů. Hodí se ke snídani, nebo jako zákusek, který vždy lahodí oku i chuťovým buňkám.

1 porce obsahuje 1132 kJ; 417 kCal; 12g bílkovin, 33g sacharidů, 22g tuků

INGREDIENCE NA 13 PORCÍ

KORPUS

  • 200g mletých mandlí nebo mandlové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 50g erythritolu (nebo jiného přírodního alkoholového cukru)
  • 60g rozpuštěného másla

NÁPLŇ

  • 750g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 200g erythritolu (nebo jiného přírodního alkoholového cukru)
  • 3 vejce
  • citrónová kůra z 1 citrónu

VRCHNÍ VRSTVA

  • 500g 15% zakysané smetany
  • 100g erythritolu (nebo jiného přírodního alkoholového cukru)
  • 13 jahod (220g)

POMŮCKY

  • kulatá forma se snímatelným bokem o průměru 25 cm
  • pečící papír

PŘÍPRAVA

Do formy na dno položím pečící papír, nasadím bok formy a uzamknu. papír zvenku odstřihnu.

Všechny ingredience na korpus smíchám dohromady a nasypu je na dno formy. Rozprostřu rovnoměrně a přitisknu navlhčenýma rukama, aby byl pěkně uhlazený. Dám na chvíli do ledničky a připravím si náplň.

Všechny ingredience na náplň rozmixuji dohromady, aby mi vznikl tekuté těsto. To naliji na vychlazený korpus.

Peču v předem vyhřáté troubě při 150°C 50 minut.

Hotový cheesecake nechám po upečení krátce vychladnout, aby nebyl „nafouknutý“ a náplň splaskla. pak teprve na ni naliji smíchanou smetanu se sladidlem a dám ještě péct při 150°C 8 minut.

Po vychladnutí dám dort do lednice přes noc, aby krásně ztuhl. Druhý den dozdobím jahodami. Každou jahodu jsem krájela na několik plátku (u stopky nechám spojené), rozevřela jako vějíř a dala na okraj cheesecakeku.

Fotogalerie

Vaše Maruška