Lowcarb cheesecake
Cheesecake je jeden z mých nejoblíbenějších dezertů. Hodí se ke snídani, nebo jako zákusek, který vždy lahodí oku i chuťovým buňkám.
1 porce obsahuje 1132 kJ; 417 kCal; 12g bílkovin, 33g sacharidů, 22g tuků
INGREDIENCE NA 13 PORCÍ
KORPUS
- 200g mletých mandlí nebo mandlové mouky
- 1 lžička skořice
- 50g erythritolu (nebo jiného přírodního alkoholového cukru)
- 60g rozpuštěného másla
NÁPLŇ
- 750g polotučného tvarohu ve vaničce
- 200g erythritolu (nebo jiného přírodního alkoholového cukru)
- 3 vejce
- citrónová kůra z 1 citrónu
VRCHNÍ VRSTVA
- 500g 15% zakysané smetany
- 100g erythritolu (nebo jiného přírodního alkoholového cukru)
- 13 jahod (220g)
POMŮCKY
- kulatá forma se snímatelným bokem o průměru 25 cm
- pečící papír
PŘÍPRAVA
Do formy na dno položím pečící papír, nasadím bok formy a uzamknu. papír zvenku odstřihnu.
Všechny ingredience na korpus smíchám dohromady a nasypu je na dno formy. Rozprostřu rovnoměrně a přitisknu navlhčenýma rukama, aby byl pěkně uhlazený. Dám na chvíli do ledničky a připravím si náplň.
Všechny ingredience na náplň rozmixuji dohromady, aby mi vznikl tekuté těsto. To naliji na vychlazený korpus.
Peču v předem vyhřáté troubě při 150°C 50 minut.
Hotový cheesecake nechám po upečení krátce vychladnout, aby nebyl „nafouknutý“ a náplň splaskla. pak teprve na ni naliji smíchanou smetanu se sladidlem a dám ještě péct při 150°C 8 minut.
Po vychladnutí dám dort do lednice přes noc, aby krásně ztuhl. Druhý den dozdobím jahodami. Každou jahodu jsem krájela na několik plátku (u stopky nechám spojené), rozevřela jako vějíř a dala na okraj cheesecakeku.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.