Veganská zmrzlina

Jestli na něčem toto léto ujíždím, tak je to domácí zmrzlina z mražených banánů. Je velmi jednoduchá na přípravu, vyrobena jen z přírodních ingrediencí a bez přidaného cukru. Navíc chutná jako pravá poctivá zmrzlina!

Čokoládová verze

Ingredience na 2 – 3 porce

  • 3 banány
  • 80ml mandlového mléka (domácí či kupované bez přidaného cukru)
  • 1 lžíce nepraženého kakaa
  • drcené kakaové boby na dozdobení (volitelné)

Příprava

Banány nakrájím na kolečka a dám je do sáčku přes noc zmrazit. Zmražená kolečka vložím do mixéru na smoothie a zaliji mandlovým mlékem. Mixuji tak, že zapnu mixér na pár vteřin, pak promíchám a zase zapnu mixér. Takto pokračuji dokud mi nevznikne jemná zmrzlina. Nakonec přidám nepražené kakao, mixuji stejným způsobem a servíruji.

Do zmrzliny si také občas přimíchám zelený protein (Elite green protein z mořských řas) pro vyšší podíl bílkovin a dalších živin. V této kombinaci se chuť proteinu ztratí .-)

Jahodová verze

Ingredience na 2 – 3 porce

  • 3 banány
  • 2 plné, vrchovaté hrsti jahod
  • mandlové plátky na dozdobení (volitelné)

Příprava

Banány nakrájím na kolečka a dám je do sáčku přes noc zmrazit. Zmražená kolečka vložím do mixéru na smoothie a přidám jahody. Mixuji stejným způsobem, jako uvádím nahoře.

Vaše Maruška