Zázvorový čaj se skořicí a hřebíčkem
Kdo trpí syndromem studených končetin, v zimě určitě uvítá tento lahodný nápoj, který povzbudí a zahřeje.
Tajemství celé přípravy je v jemném nastrouhání zázvoru a spojení jeho chutě s protizánětlivým kořením.
Ingredience na 1,5l čaje
- 5cm čerstvého zázvoru (může být více i méně dle potřeby)
- 2 kousky celé skořice
- 5 paliček hřebíčku
- 1 citrón
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu (k mírnému doslazení)
- 1,5l horké vody, která prošla varem
Příprava
Zázvor oloupu a nastrouhám na jemno. Dám ho do sítka společně s hřebíčkem a skořicí a zaliji horkou vodou. Nechám 10-15 minut vylouhovat.
Vyjmu sítko s kořením, přidám vymačkaný citrón a dosladím sirupem či medem.
Diskuze
Ten čaj je božííí. Miluji zázvor a skořici.
Tak presne takyto cajik ja aj akurat pijem a mozem len potvrdit, ze je vyborny...(aj ked ja bez medu a citronu)...v chladnicke mam "medecinu" - zazvor, med, citron nalozeny po vrstvach, uzivam po lyziciach...na zdravie Jana
Děkujeme za recept, Maruško! Manžel vaří zázvorovou "limonádu", která je ale strašně silná, protože tam vždycky nastrouhá strašný kus zázvoru, takže to pak ještě ředí. Ale on to používá spíš jako "lék" a jak on říká "jako prevenci" :-) Ale tohle vyzkouším - ten hřebíček a skořice mě tam moc zaujaly :-)
ten je hodný :-) Věřím, že čaj zachutná. Dá se pít i studený a pořád zahřeje :-) Měj se pěkně.