Batátové nudličky s rajčatovo-bazalkovou omáčkou
Zeleninové nudle jsou skvělou náhražkou těstovin. Kromě cuketových nudlí, které na spiralizéru dělám nejčastěji, se dají vyrobit i z batátů.
Kdo nemá spiralizér, může batát nastrouhat nahrubo.
Nechte si chutnat 🙂
Ingredience na 3 porce
- 1 veliký batát nebo 2 menší velikosti (850 g)
- 1 stroužek česneku
- růžová himalájská sůl na dochucení nudliček
- 4 lžíce ghí (nebo másla)
- 1 velká cibule
- 200 ml (1 hrnek) kokosového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- 140g (cca 4 plné lžíce) rajčatového protlaku
- 2 plné hrsti lístků bazalky
- 4 špetky kajenského pepře
- 1 lžíce konopných semínek a pár lístků bazalky na ozdobení
Příprava
Oloupaný batát jsem za využití spiralizéru proměnila v nudle. Ty jsem dala do hrnce, zalila vroucí vodou a povařila asi 2 minuty, aby nudle změkly, ale ještě držely pohromadě. Nudle jsem slila, smíchala se solí a prolisovaným česnekem.
V nepřilnavé pánvi si pak připravím omáčku tak, že rozpálené ghee smíchám s najemno pokrájenou cibulkou a orestuji dozlatova. Následně přidám ostatní ingredience (kromě semínek) a omáčku povařím 10 minut (vařením zhoustne). Tu pak dám na hotové nudličky, dozdobím ještě pár lístky čerstvé bazalky a posypu trochou konopných semínek.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.