Batátovo-kedlubnové placičky
Výýýýbornáááá přííííílohááá 🙂
Ingredience na 2 porce
- 1 středně velká sladká brambora (batát)
- 1 středně velká kedlubna
- 2 šalotky
- 2 vejce
- 1 a půl lžíce sušené majoránky
- 2 stroužky česneku
- Himalájská sůl a pepř na dochucení
- Olivový olej na potření pečícího papíru
Příprava
Batátu i kedlubnu jsem z půlky nastrouhala najemno a druhou půlku nahrubo. Ke strouhané zelenině jsem do mísy přimíchala najemno nasekanou cibulku, 2 rozklepnutá vejce, majoránku, prolisovaný česnek, a vše jsem dochutila solí a pepřem. Pak jsem na plech dala pečící papír, který jsem potřela olivovým olejem. Na papír jsem líčící nanášela kopečky a vytvořila z nich 1 cm tenké placičky.
Vše jsem pekla v předem předehřáté troubě na 200°C 20 min (do zezlátnutí placiček)
Diskuze
Maruško, zkoušela jsem placičky podle fantazie máslová dýně a červená řepa (nic jiného doma nebylo :D) a vůbec to nedrželo pohromadě :D Jako jíst se to dalo, ale žádná hitparáda :) Přítelovi tedy chutnalo, mně méně, ale možná to bylo tím, že jsme to jedli až po vystydnutí a já radši vše teplé :) Ale konzistence prostě "nastrouhaná upečená zelenina" :D Placky vůbec. Musím zkusit tenhle recept :)
Ahoj, vyzkoušej, tyhle drží pohromadě a chutnají skvěle.