Červená čočka nakyselo
Červená čočka je nejlépe stravitelná luštěnina bohatá na vlákninu, rostlinné bílkoviny a důležité vitamíny i minerály. To ji dělá skvělým zdrojem rostlinných bílkovin jak pro malé děti tak i dospělé.
Navíc kombinace červené čočky a dalších protizánětlivých koření je zdraví velmi prospěšná.
Nechte si chutnat vy i vaše děti 🙂
Ingredience na 1 porci
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/4 pórku
- 1/2 hrnku loupané červené čočky
- až 2 hrnky vody
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1-2 lžíce vinného octa (podle hcuti)
- 1 malý stroužek prolisovaného česneku
- 1/3 lžičky kurkumy
- špetka římského kmínu
- 2 špetky růžové himalájské soli
- pepř na dochucení (podle potřeby)
Příprava
Pórek jsem nasekala na nudličky a krátce jsem ho zpěnila na olivovém oleji. Přidala jsem propláchnutou čočku s hrnkem vody, rajčatovým protlakem a římským kmínem a vařila ji do změknutí (cca do 25 minut, kdy jsem čočku průběžně míchala a podlévala vodou). Následně jsem hotovou, měkkou čočku sundala ze sporáku a smíchala ji s prolisovaným česnekem, kurkumou, octem, solí a pepřem. Jídlo jsem podávala se 2 kvašenými okurkami.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.