Červená čočka nakyselo

Červená čočka je nejlépe stravitelná luštěnina bohatá na vlákninu, rostlinné bílkoviny a důležité vitamíny i minerály. To ji dělá skvělým zdrojem rostlinných bílkovin jak pro malé děti tak i dospělé.

Navíc kombinace červené čočky a dalších protizánětlivých koření je zdraví velmi prospěšná.

Nechte si chutnat vy i vaše děti 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 pórku
  • 1/2 hrnku loupané červené čočky
  • až 2 hrnky vody
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1-2 lžíce vinného octa (podle hcuti)
  • 1 malý stroužek prolisovaného česneku
  • 1/3 lžičky kurkumy
  • špetka římského kmínu
  • 2 špetky růžové himalájské soli
  • pepř na dochucení (podle potřeby)

Příprava

Pórek jsem nasekala na nudličky a krátce jsem ho zpěnila na olivovém oleji. Přidala jsem propláchnutou čočku s hrnkem vody, rajčatovým protlakem a římským kmínem a vařila ji do změknutí (cca do 25 minut, kdy jsem čočku průběžně míchala a podlévala vodou). Následně jsem hotovou, měkkou čočku sundala ze sporáku a smíchala ji s prolisovaným česnekem, kurkumou, octem, solí a pepřem. Jídlo jsem podávala se 2 kvašenými okurkami.

Vaše Maruška