Játra na cibulce s mrkví, jablky a skořicí
Játra na cibulce jsem v dětství nesnášela, teď je miluji. Zimní dušená kombinace s jablky a skořicí je výtečný způsob, jak se zahřát a pošmáknout si na mírně sladší chuti tohoto pokrmu.
Jaká náhodička, se se mi hodí do konceptu Whole30 (bez přílohy), který právě rozjíždím.
Ingredience (cca 3 porce)
- 500g kuřecích jater
- 2 šalotky nebo jiné cibule
- 420g (6 středně velikých) mrkví
- 300g (5 malých) jablek
- 2 lžíce Ghí nebo másla
- ¼ lžičky drceného kmínu
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky skořice (volitelné)
- Sůl (ideálně himalájská) a pepř na dochucení
Příloha
- Uvařená hnědá nebo černá rýže
Příprava
Nadrobno pokrájenou cibulku jsem nechala zpěnit na rozpáleném ghí. Pak jsem přidala oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsem na střední teplotě restovala cca 10 minut. Na dalších 5 minut jsem k mrkvi přihodila oloupaná, jadérek zbavená a na kostičky nakrájená jablka. Na závěr jsem do pánve dala pokrájená játra s kmínem, lehce podlila a vše dusila ještě 10 minut. Masovou směs jsem odstavila ze sporáku a přimíchala prolisovaný česnek a dochutila solí, pepřem a skořicí. Jablka se ve šťávě rozpustila a masu dodala jemnou sladší příchuť 🙂
Diskuze
Zatím žádné komentáře.