Kokosovo-meruňkový salát (paleo, nízkosacharidový, W30)
Meruňky jsou momentálně v kurzu, takže mi to nedalo a šoupla jsem je do mého dnešní druhého jídla po tréninku. Meruňky lze samozřejmě nahradit i broskvemi, a mimo sezónu se k salátu hodí zralé mango, které také dodá salátu lehce nasládlou chuť. Zálivka zajistí patřičnou kokosovo-kari příchuť.
Salát je vhodný pro nízkosacharidové, paleo, Whole 30 stravování i „clean eating“ stravování.
Nechte si chutnat i vy! 🙂
1 porce obsahuje 2049 kJ; 489 kCal; 30g bílkovin, 29g sacharidů, 26g tuků
Ingredience na 2 porce
maso + marináda
- 200g kuřecích prsou
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 lžička červené thajské kari pasty (kupuji ve větších supermarketech v orientální sekci)
- šťáva z 1/2 limetky
- růžová himalájská sůl podle potřeby
zálivka
- 100 ml BIO kokosového mléka
- 2 lžičky červené thajské kari pasty
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 lžíce tamari omáčky (fermentovaná sójová omáčka ze zdravé výživy)
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- růžová himalájská sůl podle potřeby
salát
- 200g salátového mixu (použila jsem hlávkový salát Salanova a Lollo Rosso)
- 1 středně veliká mrkev (80g)
- 1/4 červené cibule (25g)
- 3 meruňky (140g)
- 1 avokádo (200g)
- 1 červená sladká paprika – kapie (125g)
Příprava
Maso jsem nechala přes noc marinovat (při nedostatku času by stačila i hodinka marinování) ve směsi z česneku, kari pasty, limetkové šťávy a soli. To jsem pak opekla na grilu.
Mezi tím si připravím zálivku tak, že všechny její ingredience smíchám dohromady.
Saláty omyji, natrhám na kousky a smíchám s nahrubo nastrouhanou mrkví, najemno nasekanou cibulkou a marinádou.
Půlku salátu dám na talíř a navrch rozprostřu na plátky nakrájené meruňky, posolené avokádo, grilované maso a na proužky nakrájenou kapii. Vše ještě posypu nasekaným čerstvým koriandrem, který vysloveně v kari jídlech zbožňuji.
Já jsem si opravdu pošmákla a musím konstatovat, že tak dobrou zálivku jsem už dlouho neměla.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.