Květákové rizoto s pečenou dýní
Ingredience na 2 porce
- 250 g na drobné kostičky pokrájené máslové dýně
- 3 na plátky nasekané stroužky česneku
- 200 g na kostičky pokrájených žampiónů
- 500 g květáku
- 4 lžíce ghee nebo másla (nebo extra panenského olivového oleje)
- 2 špetky kmínu
- 1 lžíce čerstvé majoránky (nebo půlka lžíce sušené)
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- růžová himalájská sůl na dochucení
- 1 vrchovatá otevřená hrst rukoly
- 4 lžíce (40g) strouhaného sýra grana padano nebo parmazánu (pro vegetariánskou variantu lze použít veganský parmazán)
Příprava
Troubu jsem předehřála na 180°C. Na plech jsem dala drobné kostičky máslové dýně s česnekovými plátky a pekla 15 min.
Pak jsem k dýni a česneku přidala pokrájené žampióny a pekla do změknutí dalších 30 min.
Během pečení jsem si připravila květákovou rýži tak, že jsem květák v kuchyňském robotu rozmixovala na konzistenci kuskusu.
Květák jsem pak restovala na ghee společně s kmínem a majoránkou asi deset minut. Do hotového, mírně vychladlého květáku na závěr vmíchám prolisovaný česnek, sůl a vrchovatou hrst rukoly.
Upečenou dýni se žampióny a česnekovými plátky vmíchám do květákové rýže a servíruji posypané 2 lžícemi strouhaného tvrdého sýra.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.