Květákovo-špenátové placky
Placky z květáku a čerstvého špenátu mohou posloužit jako hlavní jídlo nebo příloha. Definitivně vás praští do očí jejich zdravá barva ;).
Pražená slanina dá placičkám úplně jiný rozměr, ale lze samozřejmě vynechat.
Ingredience na 2-3 porce (cca 12 placek)
- ¼ (350g) velkého květáku
- 50g čerstvého špenátu
- 1 středně velká cibule (nasekaná najemno)
- 3 menší vejce
- 4 plátky slaniny
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce kokosové mouky
- 2 lžíce škrobu kuzu (na zahuštění; jako náhradu můžete přidat více mouky)
- Himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
Na dozdobení (volitelné)
- Zakysaná smetana a nasekaná čerstvá petrželka
Příprava
Na pánvi jsem opražila plátky slaniny dokřupava. Nechala je vychladnout a pak jsem slaninu nakrájela na kostičky.
Květák jsem oddělila na růžičky a společně s lístky špenátu dala do kuchyňského robota mixovat, až vznikl květákový kus kus.
Květák se špenátem jsem dala do mísy a přidala ostatní ingredience.
Na pečicí papír jsme lžící kladla kopečky a vytvarovala je do placek (cca 10 cm v průměru a 1,5 cm vysoké).
Plech jsem dala do předem vyhřáté trouby na 200°C a placky pekla do zezlátnutí okrajů 20 min.
Placičky můžete jíst jako přílohu, nebo si je dochuťte zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou – oboje je výborné.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.