Low carb plněné papriky

Plněné nízkosacharidové papriky jsou sytivé a uspokojivé jídlo, které tělu dodá potřebné množství bílkovin i vlákniny na jednu porci. Příprava pokrmu je navíc tak jednoduchá a rychlá, že to jisto jistě oceníte 😉

Pro KETO verzi tohoto receptu bych doporučila 2 plněné půlky paprik jako 1 porci a kalorie si navýšit formou avokáda, nebo zeleniny s olivovým olejem jako přílohu.  

Nechte si chutnat!

1 porce (3 plněné půlky) obsahuje 2053 kJ; 490 kCal; 31g bílkovin, 27g sacharidů, 27g tuků, 10g vlákniny

INGREDIENCE NA 4 PORCE

  • 360g mletého libovějšího, hovězího masa
  • 450g květáku (cca 1/2 středně velikého květáku)
  • 160g (1 veliká) cibule
  • 10g (1 lžíce) extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 200g (2-3 středně veliká) rajčata (nakrájená na kostičky)
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl a pepř (dle chuti – dala jsem 2 lžičky soli a půl lžičky pepře)
  • 4 lžíce nasekané kadeřavé petrželky

NA VYPLNĚNÍ

  • 1000g (6 kusů) paprik

NA POSYPÁNÍ

  • 150g strouhaného 40% eidamu

PŘÍPRAVA

Květák rozdělím na růžičky a v kuchyňském robotu jej rozsekám na konzistenci kuskusu.

Cibulku nasekám najemno a na lžíci olivového oleje restuji několik minut dorůžova.

Květák, cibulku a ostatní ingredience v míse pořádně promíchám. Vznikne mi tak směs na vyplnění paprik.

Papriky si na tác připravím tak, že z nich odříznu vršek (dám si ho stranou), zbavím semínek a rozkrájím je na půlky. Následně je vyplním připravenou směsí.

Vše navrch posypu sýrem, pěkně ho přimáčknu, aby nepadal z paprik dolů. Zbytek odkrájených vršků dám také na plech – nic nevyhodím. Papriky peču v předem vyhřáté troubě při 180°C 30 – 35 min.

Fotogalerie

Vaše Maruška