Low carb plněné papriky
Plněné nízkosacharidové papriky jsou sytivé a uspokojivé jídlo, které tělu dodá potřebné množství bílkovin i vlákniny na jednu porci. Příprava pokrmu je navíc tak jednoduchá a rychlá, že to jisto jistě oceníte 😉
Pro KETO verzi tohoto receptu bych doporučila 2 plněné půlky paprik jako 1 porci a kalorie si navýšit formou avokáda, nebo zeleniny s olivovým olejem jako přílohu.
Nechte si chutnat!
1 porce (3 plněné půlky) obsahuje 2053 kJ; 490 kCal; 31g bílkovin, 27g sacharidů, 27g tuků, 10g vlákniny
INGREDIENCE NA 4 PORCE
- 360g mletého libovějšího, hovězího masa
- 450g květáku (cca 1/2 středně velikého květáku)
- 160g (1 veliká) cibule
- 10g (1 lžíce) extra panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 200g (2-3 středně veliká) rajčata (nakrájená na kostičky)
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- sůl a pepř (dle chuti – dala jsem 2 lžičky soli a půl lžičky pepře)
- 4 lžíce nasekané kadeřavé petrželky
NA VYPLNĚNÍ
- 1000g (6 kusů) paprik
NA POSYPÁNÍ
- 150g strouhaného 40% eidamu
PŘÍPRAVA
Květák rozdělím na růžičky a v kuchyňském robotu jej rozsekám na konzistenci kuskusu.
Cibulku nasekám najemno a na lžíci olivového oleje restuji několik minut dorůžova.
Květák, cibulku a ostatní ingredience v míse pořádně promíchám. Vznikne mi tak směs na vyplnění paprik.
Papriky si na tác připravím tak, že z nich odříznu vršek (dám si ho stranou), zbavím semínek a rozkrájím je na půlky. Následně je vyplním připravenou směsí.
Vše navrch posypu sýrem, pěkně ho přimáčknu, aby nepadal z paprik dolů. Zbytek odkrájených vršků dám také na plech – nic nevyhodím. Papriky peču v předem vyhřáté troubě při 180°C 30 – 35 min.
Diskuze
Moc dobré, zkusila jsem naplnit i pár žampiónů (nohy jsem přidala do plnící směsy - taky nic nevyhazuji) a také moc dobré. Děkuji za další prima recept👍