Mexická vegetariánská směs
Tradiční mexická chuť rajčat, paprik a cibule se na křupavém chlebu (z obiloviny) snoubí s luštěninou, a tak společně dodají tělu plnohodnotné spektrum všech esenciálních aminokyselin.
Nemám co bych dodala, vy si nechte chutnat! 🙂
Ingredience na 1 porci
- 1 lžíca extra panenského olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 bílá paprika
- 1/2 konzervy nebo hrst (200g) ve vodě propláchnutých červených fazolí z konzervy
- hrst (110g) cherry rajčátek
- 2 velké plné hrsti čerstvého špenátu
- 1 malý prolisovaný stroužek česneku
- 1/3 lžičky mleté červené papriky
- 1/3 lžičky oregana
- špetka kajenského pepře nebo chilli (nebo více podle chuti)
- špetka mletého římského kmínu
- špetka růžové himalájské soli
- mletý pepř na dochucení
Příprava
Na oleji v nepřilnavé pánvi dorůžova opeču najemno nasekanou šalotku. Následně přihodím na kostičky pokrájenou papriku a restuji přibližně 3 minuty. Přidám na čtvrtky pokrájená cherry rajčátka a fazole a vše dusím další 2-3 minuty. Vypnu sporák, do horké směsi jsem přidám špenát a vše promíchám. Nakonec dochutím veškerým kořením. Loupanými konopnými semínky posypanou směs podávám na toastovaném kváskovém žitném chlebu.
Diskuze
Maruško prosím Tě a kde kupuješ toustový kváskový žitný chleba ? Promiň to slyším poprvé .... Díky
Ahoj, kváskový žitný chléb kupuji ve zdravé výživě. Toustový není, já si ho doma udělala (opekla plátky žitného chleba) v toustovači.
Vyzkoušeno, všem vřele doporučuji. Výborné!