Mořské plody s olivami v rajčatové omáčce
V rajčatové omáčce mi mořské plody chutnají úplně nejvíc. Koření (obzvlášť ta citrónová kůra) dodává tomuto jídlu super chuť.
Ingredience na 1 porci
- 1 středně velký sladký brambor (batát)
- 200g mořských plodů (ideálně ulovených v moři)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 červená cibule
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- Plná hrst oliv (černé nebo zelené)
- 1/3 lžičky mleté uzené papriky
- ¼ lžičky kajenského pepře (volitelné)
- 400g loupaných a nakrájených rajčat z konzervy
- 1 stroužek česneku
- ¼ lžičky jemně strouhané citrónové kúry z BIO citrónu
- Lžička citrónové šťávy
- Sůl (ideálně himalájská) na dochucení
Příprava
Nejprve jsem si dala vařit oloupané a na kostičky pokrájené batáty do páry na 15min, aby změkly. Mořské plody jsem krátce povařila v horké vodě a slila.
V nepřilnavé pánvi jsem rozpálila olivový olej a zpěnila na něm cibulku. Pak jsem přidala na kolečka pokrájené olivy, kajenský pepř, petrželku a uzenou papriku. Vše jsem ještě minutu restovala. Do pánve jsem nalila rajčata z konzervy i s jejich šťávou a na střední teplotě jsem dusila 15 minut. Šťáva se během doby vaření odpaří a zůstane hustá omáčka. Do rajčatové směsi jsem vmíchala batáty a mořské plody a ještě 5 minut dusila. Po odstavení ze sporáku jsem přimíchala prolisovaný česnek, sůl, citrónovou kůru a šťávu.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.