Mozeček
Na této české klasice snad ani není, co zkazit.
Jaká výhra, že toto jídlo je zdravé, sytivé a poměrně rychle uvařené.
Kdo chce, může si přimíchat do směsi i jeden uvařený brambor.
Ingredience (na 1-2 porce)
- 1 lžíce kvalitního másla nebo Ghí (přepuštěného másla)
- 1 šalotka
- 2 hrnky květáku rozděleného na růžičky
- 2-3 vejce
- ½ jarní cibulky
- Himalájská sůl
- Mletý pepř
Postup
Květák jsem si rozdělila na růžičky a dala do parního hrnce vařit do měkka na 20 min. Pak jsem na ghí orestovala najemno pokrájenou cibulku do růžova a přimíchala k ní hotový květák a rozkvedlaná vejce. Míchala jsem do ztuhnutí vajec a vzniklou směs jsem naservírovala na talíř. Na talíři dochutím kořením (sůl, pepř) a posypu nasekanou jarní cibulkou. Celá směs mi stačila jako jedna porce, ke které si dávám kvašenou okurku.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.