Osmahnutá quinoa se zeleninou (vegetariánské)
Půlka připraveného množství obsahuje 428 kCal, 18,5 g tuků, 14 g bílkovin a 51 g sacharidů
Ingredience na 2-3 porce
- 1/2 hrnku (100 g) quinoy
- 2 lžíce ghee nebo másla
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce (25 g) strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 velká červená cibule
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 2 malé mrkve (150 g)
- 100 g mražených fazolek
- 150 g růžiček brokolice
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce Tamari omáčky (nebo sójové omáčky)
- růžová himalásjká sůl a mletý pepř na dochucení
- jarní cibulka
Příprava
Quinou jsem uvařila dle návodu doměkka.
Na rozpáleném ghee jsem minutu restovala prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Teplotu jsem zmírnila, přidala jsem na nudličky nakrájenou cibuli a restovala jsem ji 5 minut. Do páve následně přihodím na tenká kolečka pokrájenou mrkev, bobkové listy a kurkumu a za průběžného míchání dusím pod pokličkou asi 10 minut. Pak přidám mražené fazolky a brokolici a dusím dalších 10 minut.
Hotovou zeleninovou směs smíchám s quinou a dochutím Tamari omáčkou, sezamovým olejem, solí a pepřem. Na talíři posypu jarní cibulkou.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.