Paleo Paella

1 porce obsahuje 403 kCal, 24 g tuků, 24 g bílkovin a 22 g sacharidů

Ingredience na 3 porce

  • 250 l hovězího vývaru
  • 2 lžíce (44 g) dijonské hořčice
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 veliká červená cibule (120 g)
  • 1 květák (800 g)
  • 200 g krevet
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 300 g cherry rajčat
  • 60 g černých oliv
  • plná hrst petrželové natě
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 a půl lžičky růžové himalájské soli
  • mletý pepř na dochucení

Příprava

Do většího kastrůlku naliji vývar a přidám bobkové listy, dijonskou hořčici a kurkumu. Přivedu k varu a vše promíchám. Mírně snížím teplotu, aby se vývar stále vařil a přidám najemno nakrájenou cibuli. Vařím asi 10 minut, až se vývar z půlky vyvaří.

Mezitím si připravím květákovou rýži tak, že ji dám do kuchyňského robota s esovitými noži a nasekám růžičky květáku na konzistenci kus kusu. Květák následně vmíchám do vyvařeného vývaru, zaliji olivovým olejem a za stálého míchání dusím 5 minut. Přidám omyté krevety a dusím dalších 8 minut. Směs sundám z plotny, přimíchám na čtvrtky pokrájená rajčata, pokrájené olivy, nasekanou petrželovou nať , česnek a dosolím a dopepřím.

Vaše Maruška