Pečené portobello s křupavými, celerovými nudličkami
Naše výživová výzva „1. měsíc v ketóze s opravdovým jídlem“ mne nechává tvořit tolik báječných a chutných jídel. Dnešní pokrm nemá chybu!
Ingredience na 1 porci
- 2 kusy portobello žampionů
- 1 středně veliká červená cibule
- 3 lžíce ghee nebo másla (1 lžíce na cibulku + 2 lžíce na celerové nudličky)
- 70g feta sýru
- 1/4 celerové bulvy (100g)
- 1 lžíce nasekané hladkolisté petržele (plus něco navíc na posypání žampionů)
- 1 stroužek česneku
- růžová himalájská sůl na dochucení
Příprava
Nožičku houby jsem vyřízla z kloboučku a rozkrájela na drobné kostičky. Na 1 lžíci ghee jsem zpěnila nadrobno nasekanou cibulku a následně přidala kostičky odříznuté části houby. Restovala jsem dozlatova asi 4 minuty.
Kloboučky žampiónů jsem otočila vrchem dolu a dala na plech. Do každé houby jsem dala orestovanou cibulku a zasypala nahrubo strouhaným feta sýrem a nasekanou petrželkou. Vložila jsem do trouby na 180°C na 35 minut.
Zatímco se mi pekly portobello žampióny, připravila jsem si celerové nudličky. Oloupaný celer jsem nastrouhala nahrubo a restovala dozlatova na 2 lžících ghee asi 10 minut. V posledních dvou minutách restování jsem přidala prolisovaný česnek, sůl a petrželku a vše míchala.
Na talíř servíruji hotové, zapečené houby se zlatavými, celerovými nudličkami a hrstí polníčku.
Diskuze
Vynikající! Úžasná kombinace chutí a ten dokřupava osmažený celer...delikatesa! Za mě palec nahoru a 1*
Moc děkuji :-)
Krásný recept Maruško, jen jsem se chtěla zeptat jaký je rozdíl mezi obyč zampiony a tebou zmiňované portobello žampióny, díky 😉
Ahoj Pavlo, portobello je druh žampiónu. Je to větší houba s hnědou barvou na povrchu. Běžně se v potravinách prodává.