Ryba v papilotě s kořenovou zeleninou
Po mém středečním půstu jsem tento velmi jednoduchý a lehce stravitelný pokrm upekla následující den k obědu.
Připravte si rybu dle vlastního výběru (ideálně u volného chovu, ať je bohatá na omega 3 mastné kyseliny), zeleninu, pečící papír a chvilku času.
Ingredience na 2 porce
- 2 filety z bílé tresky (nebo ryby dle vlastních preferencí)
- 2 větší mrkve
- 1 menší petržel
- 1/2 pórku
- 3 větší žampiony (volitelné pro ty, kdo mají rádi houby)
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky oregana
- špetka kmínu
- 1 stroužek česneku
- mletý pepř na dochucení
- růžová himalájská sůl na dochucení
- citrónová šťáva na pokapání
Příprava
Oloupané mrkve a petržel nakrájím na velmi tenká kolečka. Omytý pórek nasekám na nudličky a přidám ke kořenové zelenině. Omyté žampióny nakrájím na plátky a dám stranou.
Na rozpáleném oleji orestuji kořenovou zeleninu společně s pórkem (asi 8 minut) dozlatova a aby zelenina změkla. Následně přidám houby, bobkové listy, kmín, oregano a restuji ještě 3 minuty. Hotovou směs sundám z plotny, dochutím solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Na pečící papír nanesu pro každou porci 1/4 zeleninové směsi, na ní položím omytou a posolenou rybu a navrch dám opět 1/4 zeleninové směsi. Pokapu citrónem a zabalím tak, že nejprve přehnu obě delší strany pečícího papíru a nakonec po stranách důkladně překládám a uhlazuji, aby se papír nerozbalil.
Peču v předem předehřáté troubě při 180°C 15 min.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.