Salát pečený na jednom tácu (paleo, nízkosacharidový)
1 porce obsahuje 441 kCal, 25 g tuků, 25 g bílkovin a 25 g sacharidů
Ingredience na 2 porce
- 150 g steaku z tuňáka
- 300 g čerstvých zelených fazolek
- 250 g malých brambor
- 100 g baby rajčat
Na zálivku
- 4 lžíce (40 ml) extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce (22 g) dijonské hořčice (bez konzervantů)
- 1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžička (5 g ) medu
- 1 lžíce čerstvých lístků oregana (nebo lžička sušeného oregana)
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- 3 špetky mletého pepře
Příprava
Troubu zapnu na 225 °C
Brambory jsem vařila ve vodě 5 minut, aby byly z půlky uvařené. Pak jsem vodu slila a brambory vysušila utěrkou. Mezi tím jsem si připravila zálivku tak, že jsem veškeré ingredience na zálivku smíchala dohromady.
Fazolkám jsem uštípala konce (takovou tu stopku na konci lusku) a smíchala je v míse s rozpůlenými brambory a 3 lžícemi hotové zálivky. Přendám je na plech s pečícím papírem, na fazolky položím rozkrájený steak z tuňáka na menší kousky, aby se v troubě propekl, zlehka ho potřu zálivkou a peču při vysoké teplotě 225°C 5 minut. Pak na plech přidám rajčata a peču dalších 5 minut.
Po upečení servíruji na talíř a pokapu zbylou zálivkou.
Diskuze
Dobrý den, Maruško. Kolik minut jste vařila brambory? Nějak to vyskočilo z textu :-) Děkuji. Bára
Báro, díky za upozornění. Doplnila jsem vypadlé číslo. 5 minut ve vodě stačí, pak se dopečou v troubě.