Salát s bylinkami a krevetami (keto, paleo)
Salát je velmi lehký, bylinky a sušená rajčata mu dodávají velmi příjemnou chuť a zároveň nasytí.
Pokud si chcete porce rozložit do několika dní, doporučuji, si smíchané salátové lístky uchovávat samostatně bez dresingu a avokáda. Tím si salát udrží v lednici čerstvost. Dresink i avokádo pak můžete přimíchat až na talíři.
1 porce obsahuje 1744 kJ; 417 kCal; 30g bílkovin, 11g sacharidů, 26g tuků
INGREDIENCE NA 3 PORCE
- 400g loupaných krevet
- šťáva z půlky citrónu
Na dresing
- 150ml vody
- 80g sušených rajčat v oleji
- 12 g (hrst) čerstvých lístků bazalky
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek prolisovaného česneku
Na salát
- 1 malá (200g) cuketa (oloupaná, pokud není v BIO kvalitě)
- 125g lístků baby špenátu (nebo jiných zelených lístků)
- 120g (1 malý kus) salátu little gem
- 10g (malá hrst) čerstvého koriandru (kdo nemá rád koriandr, může jej nahradil petrželkou)
- 10g (malá hrst) čerstvých lístků bazalky
- 10g (hrstka) výhonků česneku (lze nahradit klíčenou řeřichou, klíčenými semínky brokolice či jinými klíčky)
- 1 avokádo (200g)
PŘÍPRAVA
Sušená rajčata scedím a rozmixuji je s ostatními ingrediencemi na dresing.
Omyté lístky špenátu smíchám s omytým a na nudličky nasekaným salátem little gem. Do salátu přidám na plátky škrabadlem na bramboru naškrábanou cuketu. Dále přimíchám nasekaný koriandr a bazalku. Nakonec přihodím na kostičky nakrájené avokádo.
Krevety jsem vařila na pánvičce s citrónovou šťávou a restovala je tak dlouho, dokud se tekutina úplně nevypařila.
Salát smíchám s dresingem a navrch přidám uvařené krevety.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.