Salát s jahodami a piniovými oříšky
Sezona jahod a čerstvých salátů začíná. Čím dál tím méně zeleninu tepelně upravuji a čím dál tím více si užívám všechny možné duhové barvy potravin v čerstvé variantě, které nám příroda nadělila. Dnes si to hodíme do zeleno-růžovo-červena 🙂
Salát je hotový během chvilky a chutná znamenitě.
Ingredience (na 2 porce)
- 300g filé z lososa
- 200g různých druhů oblíbených salátů (zvolila jsem mix špenátu, rukoly a červeného mangoldu se 100g římského salátu)
- 10 jahod
- Pažitka dle potřeby
- 4 lžíce piniových oříšků
Na zálivku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- 1 lžička dijonské hořčice (bez konzervantů)
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- Pažitka dle potřeby
Posup
Na rozpálené nepřilnavé pánvi jsem pod pokličkou smažila filé z lososa 2 minuty na každé straně. Pak jsem zmírnila teplotu na nejnižší úroveň a ještě jsem lososa z obou stran opékala pod pokličkou po 3 minutách. Lososa jsem z pánve vyndala a pánev znovu rozpálila, abych na ní mohla krátce opražit piniová semínka.
Následně jsem smíchala omyté salátové listy s pokrájeným a omytým římským salátem. Omyté jahody jsem nakrájela na plátky.
Všechny ingredience na zálivku jsem smíchala v mističce a přisypala nasekanou pažitku.
Salát servíruji s lososem a jahodami, posypu pažitkou a piniovými oříšky a navrch nakapu zálivku.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.