Salát s pečeným lilkem a vejci (paleo)
1 porce obsahuje 2383 kJ; 570 kCal; 22g bílkovin, 57g sacharidů, 28g tuků
Ingredience na 2 porce
- 1 lilek (350g)
- růžová himalájská sůl na posypání lilku
- 100g čerstvých lístků baby špenátu
- 4 vejce
- 2 lžíce sušených rajčat
Na dresing
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 vrchovatá lžíce tahini pasty (mletá sezamová semínka)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- šťáva z 1/2 malého citrónu
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 lžíce nasekané máty
- 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- 1/3 lžičky mleté uzené papriky
- 1 malá najemno nasekaná šalotka (20g)
- mletý pepř na dochucení
Příprava
Troubu zapnu na 200°C. Lilek oloupu a nakrájím na centimetrová kolečka, která posolím z obou stran a dám péci do rozpálené trouby na 20 minut (v letních měsíci stačí ugrilovat na grilu 😉 )
Během pečení vařím vejce asi tak 5 minut, aby bílek ztuhl a žloutek byl měkký, a dám je vychladnout. Také si připravím dresing tak, že všechny jeho ingredience smíchám dohromady.
Omyté listy špenátu smíchám s dresingem a nakrájenými sušenými rajčaty.
Salát nandám na talíř, přidám pečený lilek a rozpůlená vejce.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.