Špenátovo-brokolicový sálat s makovým dresinkem
Když přijde na přípravu salátu, mám pět podmínek: 1. aby obsahoval hodně zeleně, 2.aby mi jeho příprava nezabrala příliš času, 3. aby mi chutnal, 4. aby obsahoval zdravé tuky, 5. a aby mne nasytil na dostatečně dlouhou dobu. Všech 5 podmínek jsem si dnes splnila přípravou dnešního oběda.
Nechte si chutnat i vy 🙂
Ingredience na 2-3 porce
- 125g listů baby špenátu
- 200g růžiček brokolice
- 1/2 jarní cibulky
- 1 avokádo
Dresink
- šťáva z 1 limetky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce máku
- 2 lžíce loupaných konopných semínek
- lžička sušeného kopru
- lžička mleté červené papriky
- lžička hrubozrnné hořčice
- 1 malý stroužek prolisovaného česneku
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
Navrch
- 2 hrsti borůvek
- 100g kozího sýru (volitelné)
Příprava
Omytý špenát jsem smíchala s na drobné růžičky pokrájenou brokolicí. Přidala jsem jemné proužky nasekané jarní cibulky a na kostičky pokrájeného avokáda. Vše jsem promíchala.
Následně jsem si připravila dresink tak, že jsem veškeré ingredience na tuto zálivku smíchala dohromady a přidala do salátu.
Půlku hotového salátu dám na talíř a dozdobím jednou hrstí borůvek a měkkým kozím sýrem (50g). Kozí sýr miluji, ale kdo ho nemá rád, může ho vynechat úplně.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.