Špenátovo-brokolicový sálat s makovým dresinkem

Když přijde na přípravu salátu, mám pět podmínek: 1. aby obsahoval hodně zeleně, 2.aby mi jeho příprava nezabrala příliš času, 3. aby mi chutnal, 4. aby obsahoval zdravé tuky, 5. a aby mne nasytil na dostatečně dlouhou dobu. Všech 5 podmínek jsem si dnes splnila přípravou dnešního oběda.

Nechte si chutnat i vy 🙂

Ingredience na 2-3 porce

  • 125g listů baby špenátu
  • 200g růžiček brokolice
  • 1/2 jarní cibulky
  • 1 avokádo

Dresink

  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce máku
  • 2 lžíce loupaných konopných semínek
  • lžička sušeného kopru
  • lžička mleté červené papriky
  • lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 malý stroužek prolisovaného česneku
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení

Navrch

  • 2 hrsti borůvek
  • 100g kozího sýru (volitelné)

Příprava

Omytý špenát jsem smíchala s na drobné růžičky pokrájenou brokolicí. Přidala jsem jemné proužky nasekané jarní cibulky a na kostičky pokrájeného avokáda. Vše jsem promíchala.

Následně jsem si připravila dresink tak, že jsem veškeré ingredience na tuto zálivku smíchala dohromady a přidala do salátu.

Půlku hotového salátu dám na talíř a dozdobím jednou hrstí borůvek a měkkým kozím sýrem (50g). Kozí sýr miluji, ale kdo ho nemá rád, může ho vynechat úplně.

Vaše Maruška