Vegetariánské tofu po indicku
Jelikož pracuji na tvorbě vzorového jídelníčku pro vegetariány, který je součástí mého 8 týdenního Rutina výživového programu, dnes jsem si hodila a nafotila takový jeden vegetariánský den.
Recept večeře, jež kupodivu s povděkem slupl i můj maso-chtivý muž, je tak chutný, voňavý a rychlý, že se o něj musím podělit veřejně.
Nechte si moc chutnat! 🙂
Ingredience na 1 porci
- 4-5 (400g) menších brambor (=cca 2 hrsti brambor)
- 1 ghí či olivového oleje
- 100g tofu
- hrst fazolek (použila jsme mražené)
- 2 velké plné hrsti čerstvého špenátu
- 1 lžička červeného curry
- špetka mletého zázvoru
- špetka mleté skořice
- špetka koriandru
- 2 špetky růžové himalájské soli
- pepř na dochucení
Na ozdobení
- 1 lžíce sušeného medvědího česneku
Příprava
Oloupané a na kostky nakrájené brambory jsem uvařila na páře (cca 20 min). Pak jsem je dala na rozpálený tuk do nepřilnavé pánve a přimíchala na kostičky nakrájené tofu a fazolky. Krátce jsem restovala na oleji (2-3 minuty) dozlatova a následně jsem přidala lístky čerstvého špenátu a dusila na nižší teplotě ještě tak 2 minuty, aby se špenát spařil. Pánev jsem sundala ze sporáku a vše promíchala s kořením, které dodá směsi indickou vůni a chuť. Na talíři zdobím sušeným medvědím česnekem.
Diskuze
Nestiham utierat slinky, uplne si sa mi trafila do chuti. V podstate nic nebrani po cviceni urobit si tuto lahodku, aj ked krajsie by bolo, keby ten tanier bol skutocny!
To jsem ráda, že jsem se trefila do chutí. Ono je to opravdu moc dobré :-)