Vepřová kotleta se zeleninou a sladkým bramborem
Včera jsme měli večer návštěvu. Já přemýšlela, co uvařit, abych neporušila Whole 30 a současně jsme si všichni pochutnali na jednom a tentýž jídle. Pečená kotleta byla tou ideální volbou, protože se všichni oblizovali 🙂
Jak se říká: „Vlk se nažral a koza zůstala celá“ 🙂
Ingredience
- 1kg vepřové kotlety (ideálně v BIO kvalitě)
- 400g (1 svazek) řapíkatého celeru
- 200g (2 velké) mrkve
- hrst nasekané čerstvé petrželky
- 3 lžíce másla nebo ghí
- růžová himalájská sůl
- 2 stroužky česneku
- 4 sladké brambory (batáty)
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
Příprava
Troubu jsem zapnula na 160°C. Do pekáče jsem vložila omyté maso vcelku a lehce jsem ho posolila. Řapíkatý celer jsem umyla a nakrájela na proužky. oloupanou mrkev jsem pokrájela na kolečka. Zeleninu vložím také do pekáčku a zasypu nasekanou petrželkou. Navrch masa dávám 3 lžíce tuku, zlehka podlévám a peču pod pokličkou 3 hodiny.
Když je maso hotové, do jeho šťávy se zeleninou ještě vmíchám prolisovaný česnek, trochu dosolím, aby chuť zeleniny a tuku byla výraznější
Batáty připravuji tak, že je podélně rozpůlím, dám na plech a peču v předem předehřáté troubě na 200°C cca 30 min (do změknutí). Olej smíchám s 3 prolisovanými stroužky česneku a 5 minut před koncem vrchní stranu brambor česnekovým olejem pomažu a nechám dopéct ještě 5 minut. Kdo je zvyklý, může brambory ještě na talíři zlehka posolit.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.