Zapečené portobello s tuňákem (keto, paleo, nízkosacharidové)
Koupit ingredience, vyplnit portobello žampion, šupnout ho trouby, počkat a je to! Zdravé, jednoduché, chutné a nenáročné….
Nechte si chutnat 🙂
2 plněné portobello žampiony obsahují 320 kCal, 16 g tuků, 24 g bílkovin, 8g sacharidů
Ingredience na 2 porce
- 2 veliké portobello žampióny (220 g)
- 1 středně veliké rajče (100 g)
- 50 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 8 černých oliv
- 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 1/2 lžíce nasekané čerstvé máty
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení tuňáka
- 50 g nahrubo nastrouhaného měkkého kozího sýru (nebo sýru feta)
Příprava
Troubu jsem zapnula na 180°C. Portobello žampiony jsem vrchem dolů dala na plech s pečícím papírem. Tuňáka ve vlastní šťávě jsem smíchala s nasekanými olivami, bazalkou, mátou, citrónovou šťávou, hořčicí, solí a pepřem. Do každé houby jsem dala půlku na plátky pokrájeného rajčete, půlku tuňákové směsi a půlku sýra.
Peču v troubě 40 minut.
Jako přílohu jsem si dala 2 na kostičky pokrájená rajčata smíchaná se lžící extra panenského olivového oleje, himalájskou solí a nasekanou bazalkou.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.