Zapečené portobello s tuňákem (keto, paleo, nízkosacharidové)

Koupit ingredience, vyplnit portobello žampion, šupnout ho trouby, počkat a je to! Zdravé, jednoduché, chutné a nenáročné….

Nechte si chutnat 🙂

2 plněné portobello žampiony obsahují 320 kCal, 16 g tuků, 24 g bílkovin, 8g sacharidů

Ingredience na 2 porce

  • 2 veliké portobello žampióny (220 g)
  • 1 středně veliké rajče (100 g)
  • 50 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 8 černých oliv
  • 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 1/2 lžíce nasekané čerstvé máty
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení tuňáka
  • 50 g nahrubo nastrouhaného měkkého kozího sýru (nebo sýru feta)

Příprava

Troubu jsem zapnula na 180°C. Portobello žampiony jsem vrchem dolů dala na plech s pečícím papírem. Tuňáka ve vlastní šťávě jsem smíchala s nasekanými olivami, bazalkou, mátou, citrónovou šťávou, hořčicí, solí a pepřem. Do každé houby jsem dala půlku na plátky pokrájeného rajčete, půlku tuňákové směsi a půlku sýra.

Peču v troubě 40 minut.

Jako přílohu jsem si dala 2 na kostičky pokrájená rajčata smíchaná se lžící extra panenského olivového oleje, himalájskou solí a nasekanou bazalkou.

Vaše Maruška