Pomazánka z ředkviček a avokáda (vegan)
Dnešní recept vznikl tak, že mi jedna z vás na FCB poslala zprávu s fotkou pomazánky z černé ředkve, avokáda a lučiny na žitném, kváskovém chlebu. Moc děkuji za inspiraci! 🙂
Jelikož jsem černou ředkev nesehnala, ale mám v lednici ředkvičky, recept jsem obměnila dle dostupných surovin u mne doma. Navíc jsem zvolila čistě rostlinou variantu a vynechala lučinu.
Pomazánku si pro pálivější chuť můžete dochutit kajenským pepřem, nebo pálivou paprikou. Kdo holduje česneku, může přihodit i prolisovaný stroužek.
1/4 z celé várky obsahuje 128 kCal, 12 g tuků, 1,2 g bílkovin a 3,75 g sacharidů
Ingredience na 3-4 porce
- 1 měkké avokádo
- 1 svazek ředkviček (110g čisté váhy bez natě)
- pár kapek citrónové šťávy
- 1 lžička sušeného koriandru (nebo 1 lžíce čerstvého nasekaného koriandru)
- špetka kurkumy
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- mletý pepř na dochucení
Příprava
Natě zbavené a omyté ředkvičky nastrouhám nahrubo.
Smíchám s vidličkou rozmačkaným avokádem a ostatním kořením.
Dnes jsem namazala na můj čerstvě upečený semínkový chléb.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.