Miso polévka s rýží natural
Když už vařím polévku, tak velmi jednoduše – pokrájet či nastrouhat zeleninu, uvařit ji ve vodě, vše dochutit a je hotovo. Polévka sice není častým jídlem na mém stole, ale měla by být, jelikož skvěle zahřeje, lze do ní naházet snad jakákoliv zelenina, je lehce stravitelná a dodá tekutiny. Ve prospěch této polévky ještě hraje fakt, že miso pasta ji báječně dochutí a poslouží nám jako probiotikum – a tak se pomějí i bakterie v našem trávicím traktu.
Nechte si chutnat 🙂
Ingredience na cca 6 porcí
- 2 středně veliké mrkve
- 1 středně veliká petržel
- 1 veliká bílá cibule
- 2 lžíce ghí (přepuštěné máslo), másla nebo olivového oleje
- 100g rýže natural
- 2 lžíce nasekané petrželové natě
- 1-2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 3 lžíce miso pasty (ochucovadlo z fermentované sóji)
- růžová himalájská sůl (podle potřeby)
- mletý pepř (podle potřeby)
- 2 litry vody (či více)
Příprava
Mrkve a petržel oloupu a nastrouhám nahrubo. Oloupanou cibuli nasekám najemno. Veškerou zeleninu pak krátce spěním na ghí, zaliji vodou a nechám pod pokličkou vařit asi 45 minut. Pak přidám rýži a vařím do změknutí rýže (cca dalších 20 minut). Vypnu sporák, nechám polévku krátce odstát, aby nebyla horká, a vše dochutím kořením. Důkladně míchám, aby se miso pasta rozpustila v teplé polévce.
Diskuze
Dobry den Marusko, myslite ze miso pastu by mohla i moje 20mes.dcera? Diky Ivana
Dobrý den, ano, myslím, že téměř dvouleté dítě může už jíst prakticky cokoliv :-)
Kde prosím kupuješ miso pastu, nikdy jsem o ní neslyšela, chutná to jako sojová omáška? Já polévky miluju a vařím velice často, míváme polévku a zeleninový salát pravidelně k večeři nebo i jako lehký oběd, děti a manžel už si zvykli :) Ty používáš pro mne neobvyklé přísady, díky za recept, vyzkouším.
Ahoj Petro, miso pasta chutná jako sójová omáčka. Kupuji ji pouze ve zdravé výživě. Měj se pěkně.