Černá rýže s rukolou a sušenými rajčaty
Černou rýži, která je známá pro své antioxidační účinky, mám chuťově radši než bílou – má jemně oříškovu chuť a jako nevšední příloha chutná znamenitě.
Přílohu podávám vychlazenou z lednice.
Půlka várky (bez čedaru) obsahuje 342 kCal, 13 g tuků, 11 g bílkovin, 50 g sacharidů
Ingredience na 2-4 porce
- 100g černé rýže
- 100g sušených rajčat (bez oleje)
- 3 hrsti rukoly
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- špetka kajenského pepře (volitelné pro dodání ostrosti)
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
- 20g strouhaného čedaru (volitelné)
Postup
Rýži uvařím dle návodu na obalu, aby byla měkká. Pak ji nechám vychladnout v lednici. V kuchyňském mixéru rozmixuji nahrubo sušená rajčata (ta rýži dodají i slanou chuť, případně dosolte) a vmíchám je do studené rýže. Přimíchám rukolu, pepř, kajenský pepř, červenou papriku, olej a citrónovou šťávu.
Pro sýrovou příchuť vmíchám čedar. Rýže je dobrá i bez něj.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.