Mrkvovo-květáková rýže
Jedna z nejlepších, nejjednodušších a nechutnějších příloh vůbec!
Květákovou rýži jsem si velmi oblíbila, recept na ní jsem vystavovala ZDE. Nedávno mi kamarádka poradila obohatit ji o mrkev. No páni, tohle je chuťová bomba jen ze samé zeleniny.
Ingredience na 4-6 porcí
- 1 velká (125g) bílá cibule
- 2 lžíce másla nebo ghí (20g) + další 4 lžíce másla nebo ghí (40g)
- 3 středně veliké (300g) mrkve
- 1 středně (500g) veliký květák
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky růžové himalájské soli
- špetka drceného pepře na zvýraznění chuti
Postup
Mrkev jsem oloupala, nakrájela na cca 3 cm kousky a vložila do kuchyňského robota s esovitými noži. Do mixéru jsem přidala na růžičky nalámaný květák. Vše jsem rozmixovala na konzistenci kuskusu.
Na velké nepřilnavé pánvi jsem zpěnila 2 lžíce másla s na jemno pokrájenou cibulkou, kterou jsem restovala pár minut dorůžova. Pak jsem přidala rozmixovaný květák s mrkví, 4 lžíce másla a směs restovala dalších deset minut.
Vypnula jsem sporák a „rýži“ jsem dochutila solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše jsem pořádně promíchala.
Diskuze
Vynikající recept, jednoduchý, rychlý a chutná výborně! Moc děkuju za inspiraci :-)
Není zač, u nás doma velmi oblíbený recept. Kupodivu i dítka dají (i když navrch chtějí strouhaný sýr)
Až nečekaně dobré :) Moc děkuju za recept i za tip na kokosové mléko!
Květákovou rýži jsem připravovala před pár dny poprvé a také mi velmi zachutnala, určitě ji zařadím do jídelníčku :-).
Miluji kvétákovou rýži. Přidávám ještě trošku kokosového mléka a je to fantastické.