Brokolicový salát s hroznovým vínem (paleo, nízkosacharidový)
S tímto receptem mne seznámila jedna známá, která si jej dovezla z Ameriky. Že si prý tento salát, který je kombinací syrové brokolice, sladkých hroznů a majonézy, oblíbila. No není divu! Salát je opravdu chutný! Byť se mi ta kombinace zprvu nezdála, dohromady jde vše chuťově naprosto skvěle 🙂 .
Tento salát (tak bohatý na tělu prospěšné živiny) bude mou dnešní přílohou ke grilovanému masu.
1 porce obsahuje 1476 kJ; 353 kCal; 7g bílkovin, 15g sacharidů, 29g tuků
Ingredience na 5 porcí
- růžičky z jedné 500g brokolice
- 250g červeného hroznového vína bezsemenných
- 1 středně veliká (100g) červená cibule
- 150ml majonézy (použila jsem 1 celou domácí majonézu dle tohoto receptu)
- 2 lžíce balsamikového octa
- 40g (hrst) na plátky nasekaných mandlí
- 40g (hrst) vlašských ořechů (rozdrcených ve hmoždíři)
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
Příprava
Z brokolice jsem odřezala růžičky (zbylý, celý stonek jsem dala stranou na jindy třeba polévky). Růžičky jsem rozdělila na co nejmenší kousky a jejich stonky rozkrájela nadrobno. I brokolicové lístky jsem nasekala. Větší kuličky hroznového vína jsme rozkrájela na čtvrtky, ty menší kuličky na půlky. Cibuli jsem nasekala najemno.
Vše jsem ve veliké míse smíchala s majonézou, ořechy, octem, solí a pepřem. Nechám vychladnout v lednici.
Diskuze
Ja tento recept zboznuji a ted ho po mne che i moje nutricni specialistka! Ze zdravime Vasi znamou co byla v Americe a moc dekujeme :)
Ahoj Veroniko, pozdravy vyřídím a že pozdravuji paní nutriční specialistku. Úplně jste mne navnadila, zítra si salát udělám zase po čase