Cukrový hrášek s mrkví (paleo)
Příloha, kterou vám dnes nabízím, má úžasnou sladko-kyselou chuť a nádherně voní po uzené paprice. Je skvělá k masu, ale hodí se bezvadně i pro vegetariány k tofu či tempehu.
1 porce obsahuje 270 kCal, 20 g tuků, 4 g bílkovin a 17 g sacharidů
Ingredience na 3 porce
- 300g cukrového hrášku
- 300g (2 veliké) mrkve
- 6 lžic sezamového oleje (nebo panenského olivového)
- 1 lžička mleté, uzené papriky
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 2 lžíce jablečného octa
- šťáva z 1/2 limetky
- 1 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce Tamari omáčky (kupuji ve zdravé výživě; lze nahradit klasickou sójovou omáčkou)
- růžová himalájská sůl
- mletý pepř na dochucení
Příprava
Omytý cukrový hrášek dám do velké pánve společně s nahrubo nastrouhanou, oloupanou mrkví a olejem. Restuji asi 8 minut, aby mrkev změkla a lusky byly tak akorát na zkus. Do pánve přidám uzenou papriku, cibulový prášek, jablečný ocet, limetkovou šťávu a restuji další minutu. Následně přidám med a nechám ho za stálého míchání karamelizovat ještě jednu minutu. Vypnu sporák a nakonec přimíchám prolisovaný česnek, Tamari omáčku, dosolím a dopepřím dle chuti.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.