Grilovaná zelenina s balsamicem a bazalkou

Tato teplá zeleninová směs se hodí jako příloha k masu, rybě i vejci. Případně můžete jíst jako samostatné jídlo.

Nechte si chutnat 🙂

2 porce obsahují 283 kCal, 18 g tuků, 8 g bílkovin a 17 g sacharidů

3 porce obsahují 189 kCal, 13 g tuků, 5 g bílkovin a 11 g sacharidů

Ingredience na 2-3 porce

  • 250 g chřestu
  • 300 g cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce (40 ml) extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvých lístků rozmarýnu (nebo lžička sušených)
  • 250g cherry rajčátek
  • 50 ml tmavého octa balsamico (bez cukru či konzervantů)
  • 20 g (plná hrst) čerstvé bazalky
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení

Příprava

Troubu zapnu na 180°C. Chřest rozkrájím na třetiny. Cuketu (když není BIO, oloupu) rozkrájím na kolečka. Oloupané stroužky česneku pokrájím na tenké plátky. V nepřilnavém pekáčku smíchám chřest s cuketou, olivovým olejem, česnekem a rozmarýnem. Dám do trouby péct pod pokličkou 35 min.

Následně přepnu troubu na gril a přimíchám do zeleniny rozpůlená cherry rajčátka, ocet a nasekanou bazalku.

Nechám grilovat 15-20 minut. Grilovanou směs dosolím a dopepřím a použiji jako přílohu.

Vaše Maruška