Grilovaná zelenina s balsamicem a bazalkou
Tato teplá zeleninová směs se hodí jako příloha k masu, rybě i vejci. Případně můžete jíst jako samostatné jídlo.
Nechte si chutnat 🙂
2 porce obsahují 283 kCal, 18 g tuků, 8 g bílkovin a 17 g sacharidů
3 porce obsahují 189 kCal, 13 g tuků, 5 g bílkovin a 11 g sacharidů
Ingredience na 2-3 porce
- 250 g chřestu
- 300 g cukety
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce (40 ml) extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce čerstvých lístků rozmarýnu (nebo lžička sušených)
- 250g cherry rajčátek
- 50 ml tmavého octa balsamico (bez cukru či konzervantů)
- 20 g (plná hrst) čerstvé bazalky
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
Příprava
Troubu zapnu na 180°C. Chřest rozkrájím na třetiny. Cuketu (když není BIO, oloupu) rozkrájím na kolečka. Oloupané stroužky česneku pokrájím na tenké plátky. V nepřilnavém pekáčku smíchám chřest s cuketou, olivovým olejem, česnekem a rozmarýnem. Dám do trouby péct pod pokličkou 35 min.
Následně přepnu troubu na gril a přimíchám do zeleniny rozpůlená cherry rajčátka, ocet a nasekanou bazalku.
Nechám grilovat 15-20 minut. Grilovanou směs dosolím a dopepřím a použiji jako přílohu.
Diskuze
Maruško, kde jsi v této době sehnala chřest?
Ahoj, v Albertu ho mívají.