Kořeněný salát
Pochutnejte si na salátu s vůní orientu a zároveň pečujte o své zdraví díky protizánětlivé směsi koření a zeleným lístkům.
Ingredience na 4-6 porcí
- 8 středně velkých mrkví
- 2 velké červené cibule
- 10 lžic olivového oleje
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- 1 a 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1 a 1/4 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- 3/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné pro pálivější verzi)
- čerstvě mletý pepř
- 1/3 lžičky růžové himalájské soli
- 1-2 stroužky prolisovaného česneku
- 50g (cca 3 hrsti) směsi zelených listů s rukolou (polníček, baby špenát, ledový, římský salát apod.)
Příprava
Troubu zapnu na °200°C.
Mrkve oloupu a v kuchyňském robotu nastrouhám na plátky. Oloupané cibule také nakrájím na plátky. Zeleninu pak smíchám v míse s veškerým kořením (kromě soli a česneku) a olivovým olejem.
Směs rozprostřu na plech s pečícím papírem a vložím do trouby na 35 min, aby cibule lehce zezlátla.
Nechám vychladnout a následně v míse smíchám hotovou zeleninu s česnekem, solí a zelenými listy.
Lze jíst jen tak, nebo dát jako přílohu k masu.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.