Kořeněný salát

Pochutnejte si na salátu s vůní orientu a zároveň pečujte o své zdraví díky protizánětlivé směsi koření a zeleným lístkům.

Ingredience na 4-6 porcí

  • 8 středně velkých mrkví
  • 2 velké červené cibule
  • 10 lžic olivového oleje
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 a 1/4 lžičky mleté kurkumy
  • 1 a 1/4 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
  • 3/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné pro pálivější verzi)
  • čerstvě mletý pepř
  • 1/3 lžičky růžové himalájské soli
  • 1-2 stroužky prolisovaného česneku
  • 50g (cca 3 hrsti) směsi zelených listů s rukolou (polníček, baby špenát, ledový, římský salát apod.)

Příprava

Troubu zapnu na °200°C.

Mrkve oloupu a v kuchyňském robotu nastrouhám na plátky. Oloupané cibule také nakrájím na plátky. Zeleninu pak smíchám v míse s veškerým kořením (kromě soli a česneku) a olivovým olejem.

korenenisalat2

Směs rozprostřu na plech s pečícím papírem a vložím do trouby na 35 min, aby cibule lehce zezlátla.

korenenisalat1

Nechám vychladnout a následně v míse smíchám hotovou zeleninu s česnekem, solí a zelenými listy.

Lze jíst jen tak, nebo dát jako přílohu k masu.

korenenisalat3

Vaše Maruška