Podzimní hokkaido salát
Tento salát se skládá ze samých opravdových surovin a zdravých ingrediencí – dvě z nich dělají tento salát voňavým, podzimním salátem – pečený česnek a dýně. Dýní je teď sezóna a salátu dodají sladší chuť. Společně s „přírodním antibiotikem“ česnekem, pokrájeným na tenké plátky a upečeným dokřupava, se krásně doplňují.
Musím se pochlubit, že můj muž byl salátem naprosto nadšený – když mu salát ode mne chutná, cítím se vždy jako vítěz! 🙂
Nechte si chutnat i vy.
Ingredience na 2 porce
- 200g (2 plné, otevřené hrsti) na kostičky pokrájené a semínek zbavené dýně hokkaido
- 4 lžíce BIO kokosového oleje
- 2 veliké (nebo čtyři malé) stroužky česneku
- 4 vejce natvrdo
- 4 špetky kajenského pepře (volitelné, kdo má rád ostřejší chutě)
- 2 hrsti rukoly
- 2 hrsti baby kadeřávku (nebo jiných oblíbených tmavě zelených lístků – baby špenát, polníček apod.)
- 2 vrchovaté lžíce (20g) domácích kokosových makových chipsů (lze použít nepečené bez příchutě)
- růžová himalájská sůl na dochucení
- mletý pepř na dochucení
- 1 lžíce lístků čerstvé majoránky (nebo lžička sušené)
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
Příprava
Dýni jsem smíchala s kokosovým olejem, 1/3 lžičky růžové himalájské soli a na velmi jemné plátky pokrájeným česnekem a dala péct při 180°C do trouby doměkka.
Upečenou dýni jsem nechala mírně vychladnout, aby byla teplá a nebyla horká, a smíchala ji (včetně tuku, ve kterém se pekla) s rukolou a baby kadeřávkem. Následně jsem vše dochutila solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Na salát jsem položila na čtvrtky pokrájená, uvařená a vychladlá vejce na tvrdo, jež jsem posypala kajenským pepřem. Navrch jsem dala kokosové makové chipsy.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.