Růžičková kapusta s mandlovo-paprikovou krustou

Ingredience (na cca 3 porce)

  • 350g růžičkové kapusty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce mandlové mouky (kupovaná nebo vyráběná doma; lze použít i kokosovou)
  • 1 lžíce cibulového prášku (velmi důležitá ingredience, kterou doporučuji nevynechat)
  • ¼ lžičky kajenského pepře (dodá na ostrosti, lze vynechat)
  • 2/3 lžičky mleté uzené papriky (lze nahradit sladkou mletou paprikou)
  • Růžová himalájská sůl nebo mořská sůl na dochucení

Postup

Růžičkovou kapustu jsem vařila 20min na páře, aby změkla (můžete uvařit i ve vodě). Pak jsem ji nechala vychladnout a rozkrájela na půlky.

Troubu jsem předehřála na 210°C.

V míse jsem půlky růžičkové kapusty smíchala s olejem, aby se v něm obalily. Následně jsem promíchala s moukou, kořením a dosolila. Mouka i koření se na kapustu nalepily.

Nakonec jsem kapustu přendala na pečící papír a pekla v troubě 15 minut, aby obal z mouky a koření lehce zezlátl a byl křupavý.

Servíruji jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Vaše Maruška