Růžičková kapusta s mandlovo-paprikovou krustou
Ingredience (na cca 3 porce)
- 350g růžičkové kapusty
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce mandlové mouky (kupovaná nebo vyráběná doma; lze použít i kokosovou)
- 1 lžíce cibulového prášku (velmi důležitá ingredience, kterou doporučuji nevynechat)
- ¼ lžičky kajenského pepře (dodá na ostrosti, lze vynechat)
- 2/3 lžičky mleté uzené papriky (lze nahradit sladkou mletou paprikou)
- Růžová himalájská sůl nebo mořská sůl na dochucení
Postup
Růžičkovou kapustu jsem vařila 20min na páře, aby změkla (můžete uvařit i ve vodě). Pak jsem ji nechala vychladnout a rozkrájela na půlky.
Troubu jsem předehřála na 210°C.
V míse jsem půlky růžičkové kapusty smíchala s olejem, aby se v něm obalily. Následně jsem promíchala s moukou, kořením a dosolila. Mouka i koření se na kapustu nalepily.
Nakonec jsem kapustu přendala na pečící papír a pekla v troubě 15 minut, aby obal z mouky a koření lehce zezlátl a byl křupavý.
Servíruji jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.