Výborná pečená zelenina (paleo)
Pečenou zeleninu jsem vzala jako přílohu k masu na narozeninovou oslavu k manželovo rodičům. Byla jsem velmi příjemně překvapena a polichocena, když jsem dostala pochvalu, že „tahle zelenina je fakt dobrá a má chuť“.
Už dávno vím, že zelenina může být skvělou přílohou, když se dochutí tukem a kořením – nic na tom v podstatě není 🙂
Ingredience na 4-6 porcí
- 2 středně veliké mrkve (250 g)
- 150 g celeru bulvového
- 1/2 pórku
- 2 středně veliké červené papriky (200 g)
- 1 lilek
- 3 větší žampióny
- 120 ml extra panenského olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 1 lžička mleté kurkumy
- 4 špetky kajenského pepře (nebo dle potřeby ostrosti)
- 2 lžičky růžové himalájské soli
- mletý pepř na dochucení
Příprava
Troubu jsem zapnula na 175 °C. Mrkev jsem oloupala a nakrájela na tenká kolečka. Celer i lilek jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Omytý pórek jsem pokrájela na tenká kolečka. Papriky jsem zbavila jadérek a nakrájela na proužky. Žampióny jsem zas nakrájela na plátky a to samé jsem udělala s oloupanými stroužky česneku. Vše jsem v zapékací míse smíchala dohromady s nasekanou petrželkou, kořením a olejem a dala péct hodinu do trouby.
Občas jsem zeleniny v průběhu pečení promíchala.
Diskuze
Vynikající, dělala jsem dnes večer, lepší pečenou zeleninu jsem snad nejedla, myslím ze při dodržení pravidel Bio surovin by mohl byt recept i whole, nebo ne? Zrovna ho držím, tak snad jsem nic ne porušila 😶
Ahoj, určitě je to dle Whole pravidel :-) Mám radost, že Ti chutná....děkuji ♥