Banán v čokoládě

Včera mi ukradli mobil. Když jsem prodejci telefonů při aktivaci nového mobilu děkovala, že mi opět začíná život, protože si ho bez mobilu už neumím představit, byla jsem sjeta přísným pohledem. Pán s velikou jizvou na hlavě evidentně neshledal mou poznámku vtipnou – asi si prošel horšími věcmi než ztrátou telefonu. A tak jsem se za svůj komentáře zastyděla a cestou domů přemýšlela, zda je vůbec něco z neživých věcí, bez čeho bych si svůj život nedokázala představit….pak mne to trklo…..bez hořké čokolády bych byla moooc nešťastná 😉 Asi všeho bych se dokázala vzdát (možná i kávy), ale hořkou čokošku mi neberte.

S myšlenkou na ní jsem se dnes pustila do super snídaně 🙂

Ingredience na 4 porce

  • 4 banány
  • 100g kvalitní hořké čokolády (ideálně nad 75% kakaa)
  • 1 lžička skořice nebo mleté vanilky (volitelné)
  • 1 lžička chia nebo konopných semínek na každou půlku banánu

Pomůcky

  • plech s pečícím papírem
  • nepřilnavá pánev
  • gumová stěrka

Postup

Čokoládu jsem rozpustila na nepřilnavé pánvi a vypnula jsem sporák dříve, než se celá rozpustila a nestihla se vařit. Nechala jsem čokoládu roztéct už jen jejím teplem v pánvičce. Tímto způsobem obcházím rozpouštění ve vodní lázni.

Banány podélně rozříznu. Obaluji každou půlku banánu zvlášť tak, že ji vložím do čokolády a gumovou stěrkou stírám tekutou čokoládu v pánvičce směrem k banánu a obalím ho tak celý. 2 vidličkami pak přenesu banán na pečící papír a posypu ho lžičkou semínek. Opakuji se všemi půlkami.

Plech dám chvíli do chladu (v tomto počasí za okno, čokoláda tuhne velmi rychle 🙂 ) a pak mohu servírovat.

Vaše Maruška