Borůvkovo-citrónové muffiny (paleo, nízkosacharidové)
1 muffin obsahuje 351 kCal, 26 g tuků, 9 g bílkovin a 20 g sacharidů
Ingredience na 9 muffinů
- 200g mandlové mouky
- 40g kokosové mouky
- 40g tapiokového škrobu
- 100ml tekutého medu
- 100ml rozpuštěného BIO kokosového tuku
- kúra z 1 velikého BIO citrónu nebo 2 malých BIO citónů
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 4 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1/4 lžičky růžové himalájské soli
- 200g čerstvých borůvek
Příprava
Troubu zapnu na 175°C
Všechny ingredience promíchám tak, aby se spojily v těsto.
Do formy na muffiny dám vždy na dno jednu plnou, vrchovatou lžíci těsta, pak vrstvu borůvek a pak zase velikou, plnou lžíci těsta a zase vrstvu borůvek.
Peču dozlatova 20-25 minut a nechám vychladnout.
Následně vyklepnu z formy.
Diskuze
Vyskusala som uz desiatky receptov na muffiny. Tych klasickych. Ale ziaden sa nechyta na tento Tvoj! Cisty luxus! Makkucke, nadychane, proste uzasne! Odporucam! Dnes ich idem zvrtnut s malinami :).