Borůvkovo-citrónové muffiny (paleo, nízkosacharidové)

1 muffin obsahuje 351 kCal, 26 g tuků, 9 g bílkovin a 20 g sacharidů

Ingredience na 9 muffinů

  • 200g mandlové mouky
  • 40g kokosové mouky
  • 40g tapiokového škrobu
  • 100ml tekutého medu
  • 100ml rozpuštěného BIO kokosového tuku
  • kúra z 1 velikého BIO citrónu nebo 2 malých BIO citónů
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 4 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky růžové himalájské soli
  • 200g čerstvých borůvek

Příprava

Troubu zapnu na 175°C

Všechny ingredience promíchám tak, aby se spojily v těsto.

Do formy na muffiny dám vždy na dno jednu plnou, vrchovatou lžíci těsta, pak vrstvu borůvek a pak zase velikou, plnou lžíci těsta a zase vrstvu borůvek.

Peču dozlatova 20-25 minut a nechám vychladnout.

Následně vyklepnu z formy.

Vaše Maruška