Čokoládová proteinová buchta bez mouky

Vynikající vláčná, lehká, nadýchaná, čokoládová laskomina. Pro sportovce jak dělaná, protože obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a je bohatá na hořčík. Díky přírodnímu sladidlu hladina cukru v krvi zůstane stabilní, a kokosový tuk je zase skvělý způsob, jak do sebe dostat energii v podobě zdravé tuku. Ti, co snesou příchuť kardamomu, ještě posílí své zdraví tímto super kořením.

Navíc velmi snadná na přípravu i na čas.

Ingredience (na 8 porcí)

  • 4 vejce
  • 100g hořké čokolády (ideálně nad 75% kakaa a s co nejmenším zastoupením ingrediencí na obalu – používám Tesco finest 85% čokolánu s Dominikánské republiky)
  • 40g (4 lžíce) xylitolu (nebo krystalové stevie)
  • 60g (cca 4 vrchovaté lžíce) BIO kokosového tuku
  • 25g (2 a ½  lžíce) 100% konopného proteinu
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky kardamomu (volitelné)

Pomůcky

  • středně veliká (22 cm v průměru) forma se snímatelným prstencovým bokem

Příprava

Vejce jsem rozdělila na žloutky a bílky. Bílky jsem společně s xylitolem ušlehala mixérem s metlou na vejce na tuhý sníh (cca 2 minuty). V jiné nádobě jsem stejným způsobem šlehala žloutky do husté pěny.

proteinovabuchta

Následně jsem ve vodní lázni rozpustila čokoládu s kokosovým tukem a nechala ji vychladnout na pokojovou teplotu.

Našlehané žloutky jsem smíchala s rozpuštěnou čokoládou a přidala konopný protein, jedlou sodu a kardamon. Na závěr přidám ušlehaný sníh a vše kvalitně promíchám.

Hotový krém naliji do kokosovým tukem vymazané formy a vložím do předem vyhřáté trouby na 175°C. Peču 20 min.

Nechám natěšeně vychladnout a pak se s radostí do dezertu pustím s celou naší rodinou 🙂 (zákusek mohou i děti)

P.S.: Kdo by si chtěl buchtu vytunit a dodat jí extra lahodnou čoko příchuť, může ji pomazat touto domácí lískooříškovou nutelou

Vaše Maruška