Dokonalá omeleta (keto)
Miluji chuť čerstvé majoránky! V tomto receptu je ta kombinace koření dokonalá.
Nechte si chutnat 🙂
1 porce obsahuje 346 kCal, 25 g tuků, 22 g bílkovin a 8 g sacharidů
Ingredience na 1 porci
Na náplň
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 150 g žampiónů
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka kmínu
- 3/4 lžíce čerstvé majoránky (nebo 3/4 lžičky sušené)
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
- 40 g čerstvého baby špenátu
- 20g měkkého kozího sýru
Na vaječnou omeletu
- trochu olivového oleje na potření pánve
- 2 vejce (ideálně v BIO kvalitě)
- 1/4 lžičky kurkumy
- růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
Příprava
Očištěné žampióny nakrájím na kosičky. Olivový olej zahřeji na nepřilnavé pánvi, přidám houby, prolisovaný česnek a ostatní koření a dusím za občasného promíchání asi 8 minut (do změknutí žampionů). Pak do pánve přidám čerstvé lístky špenátu a dusím ještě 2-3 minuty, aby se špenát spařil.
Omeletu si připravím tak, že vejce rozkvedlám s kurkumou, solí a pepřem a naliji do olejem vytřené nepřilnavé pánve. Na mírné teplotě nechám omeletu ztuhnout, pak otočím a ještě minutu ji ohřívám na pánvi.
Omeletu vyjmu, dám na talíř, polovinu zasypu špenátovo-houbovou směsí, na kterou dám rozdrobený sýr. Pak placku přehnu v půlce a přiklopím náplň.
Diskuze
Výborná, děkuji za recept.
Vynikající a hlavně jednoduchá a v mžiku hotová. Výborný oběd i pro můj momentálně rozmlsaný žaludek :-)))