Dokonalá omeleta (keto)

Miluji chuť čerstvé majoránky! V tomto receptu je ta kombinace koření dokonalá.

Nechte si chutnat 🙂

1 porce obsahuje 346 kCal, 25 g tuků, 22 g bílkovin a 8 g sacharidů

Ingredience na 1 porci

Na náplň

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 150 g žampiónů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka kmínu
  • 3/4 lžíce čerstvé majoránky (nebo 3/4 lžičky sušené)
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení
  • 40 g čerstvého baby špenátu
  • 20g měkkého kozího sýru

Na vaječnou omeletu

  • trochu olivového oleje na potření pánve
  • 2 vejce (ideálně v BIO kvalitě)
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • růžová himalájská sůl a mletý pepř na dochucení

Příprava

Očištěné žampióny nakrájím na kosičky. Olivový olej zahřeji na nepřilnavé pánvi, přidám houby, prolisovaný česnek a ostatní koření a dusím za občasného promíchání asi 8 minut (do změknutí žampionů).  Pak do pánve přidám čerstvé lístky špenátu a dusím ještě 2-3 minuty, aby se špenát spařil.

Omeletu si připravím tak, že vejce rozkvedlám s kurkumou, solí a pepřem a naliji do olejem vytřené nepřilnavé pánve. Na mírné teplotě nechám omeletu ztuhnout, pak otočím a ještě minutu ji ohřívám na pánvi.

Omeletu vyjmu, dám na talíř, polovinu zasypu špenátovo-houbovou směsí, na kterou dám rozdrobený sýr. Pak placku přehnu v půlce a přiklopím náplň.

Vaše Maruška