Fazolové brownie (bez lepku, bez laktózy, vegetariánské)
Není nad rychlý a jednoduchý koláč! Tento je navíc z opravdových ingrediencí bez přidané mouky a bohatý na vlákninu. Vše stačí rozmixovat a upéci. Fazole v koláči nejdou chuťově vůbec poznat.
1 porce bez krému obsahuje 921 kJ; 220 kCal; 9,5g bílkovin, 13g sacharidů, 11,25g tuků
1 porce s krémem obsahuje 1260 kJ; 301 kCal; 11g bílkovin, 17g sacharidů, 18g tuků
Ingredience na 8 porcí
brownie
- 2x 425 ml (2 plechovky) červených fazolí (420g bez nálevu)
- 5 vajec
- 100g 85% hořké čokolády (rozpuštěné)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka růžové himalájské soli
- 2 vrchovaté lžíce (20g) nepraženého kakaa
- 8 lžic (100g) xylitolu
krém
- 1 měkký banán
- 1 měkké avokádo
- 2 vrchovaté lžíce (20g) nepraženého kakaa
pomůcky
- kulatá forma se snímatelným bokem o průměru 25 cm
- pečící papír
Příprava
Fazole sliji a propláchnu. Všechny ingredience na brownie společně s fazolemi v míse rozmixuji tyčovým mixérem. Na dno kulaté formy vložím pečící papír, bok uzavřu a přesahující papír odstřinu. Těsto vliji do formy, tu vložím do předehřáté trouby na 180°C a peču 35 min.
Po upečení nechám brownie vychladnout. Pak nožem oddělím kraj od boku formy a bok formy sundám.
Krém si připravím tak, že všechny jeho ingredience rozmixuji na jemnou kaši.
Diskuze
Maruško musím se přidat s pochvalou i můj pubertální syn se olizoval a to je co říct...nevěřil z čeho to je. Děkuji rychlé, zdravé a dobré...
Maruško, naprosto luxusní záležitost. Tvoje recepty mě nepřestávají překvapovat :) Po mrkvových muffinech je toto pro mě další nej dezertík. :)
To je skvělé, že ti chutná. Děkuji.
Včera jsem vyzkoušela,jen jsem nahoru místo krému nastrouhala jablíčka a posypala ořechy.Jak slyším skořice,dostanu chuť na jablka.bylo to super. Lenka 🤗
Naprosto vynikající lahoda. Podobný recept jsem už zkoušela, taky mi bylo divné fazolové těsto, ale je skvělý. Tento má navíc jednu neoddiskutovatelnou výhodu, a to snadnost přípravy. Takové miluju! A dá se to i z nekonzervovaných fazolí, momentálně zpracovávám velké balení bio adzuki, tak je vždy na pár dnů předem namočím a proplachuji a fazolová příchuť v koláči opravdu není vůbec znát.
Nechybí tam v tom korpusu nějaká mouka nebo vločky? To jsou opravdu jenom fazole a vejce?
Přesně tak. Jen fazole a vejce a je z toho super brownie 😍