Fazolové brownie (bez lepku, bez laktózy, vegetariánské)

Není nad rychlý a jednoduchý koláč! Tento je navíc z opravdových ingrediencí bez přidané mouky a bohatý na vlákninu. Vše stačí rozmixovat a upéci. Fazole v koláči nejdou chuťově vůbec poznat.

1 porce bez krému obsahuje 921 kJ; 220 kCal; 9,5g bílkovin, 13g sacharidů, 11,25g tuků

1 porce s krémem obsahuje 1260 kJ; 301 kCal; 11g bílkovin, 17g sacharidů, 18g tuků

Ingredience na 8 porcí

brownie

  • 2x 425 ml (2 plechovky) červených fazolí (420g bez nálevu)
  • 5 vajec
  • 100g 85% hořké čokolády (rozpuštěné)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka růžové himalájské soli
  • 2 vrchovaté lžíce (20g) nepraženého kakaa
  • 8 lžic (100g) xylitolu

krém

  • 1 měkký banán
  • 1 měkké avokádo
  • 2 vrchovaté lžíce (20g) nepraženého kakaa

pomůcky

  • kulatá forma se snímatelným bokem o průměru 25 cm
  • pečící papír

Příprava

Fazole sliji a propláchnu. Všechny ingredience na brownie společně s fazolemi v míse rozmixuji tyčovým mixérem. Na dno kulaté formy vložím pečící papír, bok uzavřu a přesahující papír odstřinu. Těsto vliji do formy, tu vložím do předehřáté trouby na 180°C a peču 35 min.

Po upečení nechám brownie vychladnout. Pak nožem oddělím kraj od boku formy a bok formy sundám.

Krém si připravím tak, že všechny jeho ingredience rozmixuji na jemnou kaši.

Vaše Maruška