Fialová super snídaně
Maqui jsou drobné, tmavě fialové bobule podobné našim borůvkám. Mají vysokou antioxidační účinnost a jsou mimořádně bohaté na důležité živiny. Doma vlastím prášek z lyofilizovaných bobulí Maqui od Iswari, který často používám do mých smoothies. Pro ty, kdo prošli smoothie detoxem tady na Rutině, a nevědí, jak prášek dále využít, mám skvělý tip – fialová, bezlepková super snídaně 🙂
Ingredience na 7 palačinek
- 400ml rostlinného nebo BIO kravského mléka
- 2 vejce
- 150g (12 lžic) rýžové mouky
- 1 lžíce Maqui prášku
- BIO kokosový olej na potření pánve
Na náplň
- 2 banány
- 2 lžíce Maqui prášku
- 2 lžíce 100% konopného proteinu
Na ozdobení
- 125g borůvek
- 2 kostičky hořké čokolády (nad 75% kakaa)
Postup
V mléce jsem rozmixovala vejce, mouku a Maqui prášek. Nepřilnavou pánev jsem vždy potřela kokosovým olejem a na střední teplotě jsem opékala z obou stran palačinky. Vždycky jsem tekuté těsto na palačinky nejprve zamíchala, jelikož mouka má tendenci se usazovat na dno, pak jsem nabrala naběračkou jednu várku a nalila na pánvičku, kterou jsem ještě kroužila, aby se těsto rozlilo až po okraj a vznikla tenká palačinka.
Banány jsem rozmixovala s dalšími dvěmi lžícemi prášku a konopného proteinu. Na každou palačinku jsem rozetřela lžíci a půl náplně.
Palačinky jsem dozdobila strouhanou hořkou čokoládou a borůvkami.
Jedna z mých dcer miluje čokoládovou polevu a tak její palačinku polévám rozmixovaným banánem s nepraženým kakaem (také výborné).
Diskuze
Zatím žádné komentáře.