Fritatta (paleo, nízkosacharidové)
1 porce obsahuje 1542 kJ; 368 kCal; 19g bílkovin, 23g sacharidů, 22g tuků
Ingredience na 6 porcí
- 1 veliká červená cibule (200g)
- 2 lžíce panenského olivového oleje (20ml)
- 350g růžiček brokolice
- 130g čerstvých lístků špenátu
- 8 vajec
- 100g sušených rajčat (zbavených oleje)
- 200g fety sýra
- 1 hrnek (20g) čerstvé bazalky
- 3 stroužky česneku
- 1 a půl lžičky růžové himalájské soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- špetka muškátového květu
Příloha
- 1 veliký batát (430g)
- 1 lžíce panenského olivového oleje (10ml)
- růžová himalájská sůl dle potřeby
Příprava
Cibuli nakrájím najemno a brokolici rozdělím na co nejmenší růžičky. Zvolna restuji na olivovém oleji v nepřilnavé pánvi 6 min do lehkého změknutí brokolice.
Následně přidám lístky špenátu a nechám je teplem zmenšit svůj objem – restuji cca 1 minutu. Přendám do tukem vymazané zapékací mísy.
V samostatné nádobě rozkvedlám vejce, přidám zceděná/oleje zbavená najemno nasekaná sušená rajčata, na malé kostičky pokrájený feta sýr, nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a ostatní koření.
Vše smíchám se zeleninou v zapékací míse.
Peču v předem vyhřáté troubě na 180°C 45 min.
Zatímco se mi peče fritatta, oloupu a na hranolky nakrájím sladký brambor (batát). Dám jej smíchaný s olejem a solí na tác a přidám do trouby a peču je společně s fritattou zbývajících 25 minut.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.