Frittata s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty
Snídaňová frittata se dá udělat na milión způsobů – zelenina dle sezónního výběru, koření dle chuti, zalít vejcem, upéct a je hotovo:-)
Já jsem tentokrát zužitkovala růžičkovou kapustu, sušená rajčata a zbytek pečených kuřecích křídel z předchozího dne.
Ingredience na 2-3 porce
- 120g hotového kuřecího masa (ideálně zbytky z předchozího dne)
- 6 vajec
- 1 šalotka
- 8ks růžičkové kapusty
- ½ středně velké cukety
- Hrst sušených rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1lžíce sušeného oregana
- Himalájská sůl a pepř na dochucení
- 2 lžíce panenského olivového oleje (nebo másla či Ghí)
Na posypání
- Recept na veganský parmazán najdete ZDE
Příprava
V nepřilnavé pánvi jsem na olivovém oleji dusila najemno nakrájenou cibulku s pokrájeným kuřecím masem (na drobné kostičky) a půlkami růžičkové kapusty 10 minut. Pak jsem do směsi přidala na kostičky nakrájenou cuketu a na osminky rozkrájená sušená rajčata a odstavila z plotny.
Vejce jsem vidličkou pořádně promíchala s prolisovaným česnekem, oreganem, pepřem a solí (není třeba tolik solit, jelikož sušená rajčata pokrm taktéž trochu svou slanou chutí osolí).
Vejce jsem nalila na zeleninovo-masovou směs a navrch jsem nasypala 2 lžíce veganského parmazánu.
Vše jsem pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 20 min.
Diskuze
Zatím žádné komentáře.