Hruškovo-jablečný krambl

Není nad sezónní dezert! Hruškovo-jablečný základ s voňavým kořením je na podzim jak dělaný a drobenka z mandlí, ghí a javorového sirupu dělá tento krambl výjimečným.

Ingredience na cca 8 porcí

  • 3 velké, zralé hrušky
  • 3 velká, sladká jablka
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
  • 1/3 lžičky hřebíčku
  • 2 lžičky mleté vanilky

Na drobenku

  • 200g mletých mandlí
  • 80g ghí (nebo másla)
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 30g strouhaných mandlí na plátky
  • 15g (hrst) kakaových bobů

Postup

Oloupané a jadřinců zbavené hrušky a jablka nastrouhám na tenké plátky v kuchyňském robotu (lze nakrájet i na kostičky). Smíchám s kořením a dám do pekáče (1).

Následně si připravím drobenku, kdy smíchám mleté mandle s ghí a vanilkou. Přidám sirup a promíchám. Rovnoměrně nanesu na ovoce (2).

Vše pak zasypu mandlovými plátky a kakaovými boby (3).

Peču v troubě při 180°C 40 min.

krambl1

Vaše Maruška