Hruškovo-jablečný krambl
Není nad sezónní dezert! Hruškovo-jablečný základ s voňavým kořením je na podzim jak dělaný a drobenka z mandlí, ghí a javorového sirupu dělá tento krambl výjimečným.
Ingredience na cca 8 porcí
- 3 velké, zralé hrušky
- 3 velká, sladká jablka
- 1 a 1/2 lžičky skořice
- 1/3 lžičky hřebíčku
- 2 lžičky mleté vanilky
Na drobenku
- 200g mletých mandlí
- 80g ghí (nebo másla)
- 1 lžička mleté vanilky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 30g strouhaných mandlí na plátky
- 15g (hrst) kakaových bobů
Postup
Oloupané a jadřinců zbavené hrušky a jablka nastrouhám na tenké plátky v kuchyňském robotu (lze nakrájet i na kostičky). Smíchám s kořením a dám do pekáče (1).
Následně si připravím drobenku, kdy smíchám mleté mandle s ghí a vanilkou. Přidám sirup a promíchám. Rovnoměrně nanesu na ovoce (2).
Vše pak zasypu mandlovými plátky a kakaovými boby (3).
Peču v troubě při 180°C 40 min.
Diskuze
Maruško, musím říct, že tohle je ten nejlepší "štrůdl", který jsem kdy jedla. Bylo to možná loni, kdy jsme řešily nějaký recept na něj, a teď ho tu máme...je to vynikající pochoutka! Díky za něj :-)
Jíťo,to máš pravdu :-). Místo štrúdlu fakt parádní. Manžel teď vzal na víkend s chlapy a i oni se olizovali :-)
Tak už vím, co bude jako dezert pro návštěvy na synkovu oslavu narozenin. Zase trefa, Maruško, díííííky!!!
Perfektní! :-)
Maruško, krambl jsem dělala včera. Neměla jsem všechny suroviny, tak jsem experimentovala. Dala jsem jen jablka, na drobenku místo mandlí ovesné vločky a přidala jsem i koření. Zázvor, badyán, nové koření...dýchla na mě vůně Vánoc :-) Oblizovala jsem se až za ušima, můj 2,5 letý syn mi ujídal z talíře, jen tatínek s díky odmítnul :-) Jeho problém, my jsme si pochutnali moc a ještě nám zbylo k odpolední kávičce :-)
Ty tatínkové občas zlobí :D Koření miluji...dá se s nim experimentovat do aleluja, viď?disabledupes{cff1512592c578e24cdb2829949977fb}disabledupes